-
+

Solberg: "Bränner lite för många skott"

Glenn Solberg förde Sverige till VM-silver.
Glenn Solberg förde Sverige till VM-silver.
HandbollTT

Besviken, men stor i nederlagets stund.

Förbundskapten Glenn Solberg efter VM-finalen:

Vi gör en bra match, men bränner lite för många skott.

Annons

Annons

Norrmannen har på kort tid lyckats få ihop ett starkt landslag trots skador, återbud och coronabekymmer. Efter fjolårets fiasko i hemma-EM har Sverige presterat en kvick, underhållande och vägvinnande handboll i hela VM – och varit obesegrat hela vägen fram till finalen.

Men han kan inte titulera sig "Guld-Glenn" efter sitt första VM som svensk förbundskapten. Danmark var bäst i Kairo och vann med 26–24.

Solberg grämde sig mest över Niklas Landins alla räddningar, eller om man så vill: Alla missade svenska skott.

Jag tycker att vi gör en bra match och spelar jämnt med Danmark hela matchen. Det är väldigt, väldigt små saker som avgör om vi tar det här, säger han till TV6.
Till syvende och sidst är det en välförtjänt seger för Danmark.

Sverige fick med tre spelare i VM:s all star team: Andreas Palicka, Hampus Wanne och Jim Gottfridsson. Och med tanke på lagets insats under VM-turneringen måste rimligtvis Glenn Solberg rankas högt – om inte högst – bland förbundskaptenerna.

Vi är väldigt, väldigt stolta över det som vi har presterat. Surt att förlora, men jag ser fram emot de närmaste åren, säger han till TV6.

Blågults nästa uppgift blir OS-kvalet i Berlin i mars då Tyskland, Slovenien och Algeriet väntar i ett gruppspel där två platser till turneringen i Tokyo i sommar står på spel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss