A-
A+

Soldat åtalad – tände på skyttar med cannabis

Påtända kanadensiska soldater sköt med 155 millimeters artilleripjäser. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Arkivbild.
Påtända kanadensiska soldater sköt med 155 millimeters artilleripjäser. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Arkivbild.
KanadaTT

Annons

Annons

Krigsrätt väntar en kanadensisk soldat som anklagas för ha gett muffins spetsade med cannabis till skyttar under en övning med skarp eld, skriver The Guardian.

Under en övningsvecka sommaren 2018 på en militärbas i New Brunswick jobbade soldaten i köket. Där misstänks hon ha blandat cannabis i bakverken och serverat dem till ovetande kollegor i sitt artilleribatteri.

Alla i batteriet som åt av dessa muffins – med undantag av en person – drabbades av symptom som vätskebrist, överhettning, trötthet, förvirring, muntorrhet och paranoia, enligt domstolsdokument.

"Flera påverkade deltagare var oförmögna att ordentligt utföra säkra övningsmoment med vapen och sprängämne", påpekar militärdomaren Sandra Sukstorf.

Den misstänkta soldaten tjänstgör som furir vid artilleriet efter tio år inom militären. Hennes cannabisbakning har resulterat i 18 åtalspunkter. Hon riskerar två års fängelse för att ha gett en skadlig substans till soldaterna, samt avsked för vanhedrande beteende.

Soldaten har inte kommenterat anklagelserna. Rättegången inleds i augusti.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!