A-
A+

Solskjær får sparken – "Tack för allt, Ole"

Ole Gunnar Solskjærs tid som tränare i Manchester United är över. Arkivbild.
Ole Gunnar Solskjærs tid som tränare i Manchester United är över. Arkivbild.
FotbollTT

Storförlusten mot bottenlaget Watford blev för mycket.

Nu får Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær sparken.

"Tack för allt, Ole" skriver klubben på Twitter.

Annons

Annons

Ole Gunnar Solskjær och Michael Carrick under ett match mellan Tottenham och Manchester United på Wembley i London 2019.
Ole Gunnar Solskjær och Michael Carrick under ett match mellan Tottenham och Manchester United på Wembley i London 2019.
En höjdpunkt i karriären: Ole Gunnar Solskjær avgör Champions League-finalen mot Bayern München på Nou Camp i Barcelona den 26 maj 1999.
En höjdpunkt i karriären: Ole Gunnar Solskjær avgör Champions League-finalen mot Bayern München på Nou Camp i Barcelona den 26 maj 1999.

Watford chockade Manchester United med en 4–1-seger under lördagen, och direkt efter matchen startade ryktena om att Solskjær skulle få gå.

Under kvällen höll klubbledningen ett krismöte och nu bekräftar Manchester United att Solskjær får sparken.

Klubben skriver på sin sajt att forne storspelaren Michael Carrick tar över huvudtränaransvaret tills man hittat en ersättare.

"Legendar"

"Ole kommer för alltid att vara en legendar i Manchester United och det är med sorg som vi nått fram till detta svåra beslut", skriver klubben på sin hemsida.

"Vi tackar Ole för hans outtröttliga jobb som manager och vi önskar honom all lycka i framtiden... Han kommer för alltid att vara välkommen på Old Trafford som en del av Manchester Uniteds familj", avslutar de inlägget.

Sky Sports expert, och tidigare Unitedspelaren, Gary Neville trodde så sent som i slutet av oktober att Solskjær skulle få stanna säsongen ut, trots alla motgångar. Han säger nu att det till slut blev oundvikligt att sparka honom.

"När en tränare inte kan få ut det bästa av sina spelare, och resultaten blir så dåliga som de till sist blev, så kommer du att förlora ditt jobb", säger han till Sky Sport.

"Han har alltid kunnat visa på tidigare framgångar vilka räddat honom från att dras ner i träsket när det blivit svårt. Men den här gången blev resultaten bara sämre och sämre", säger Neville.

Få av spelarna i truppen har kommenterat avskedet, men den spanske målvakten David De Gea skriver i ett inlägg på Twitter att "Du gav alltid allt och alla vet att du är en legendar i Manchester United". Anfallaren Marcus Rashford skriver helt kort "Klubblegend" i ett inlägg, åtföljt av ett hjärta och en bild på Solskjaer.

Annons

Annons

Zidane ersätter?

Enligt brittiska medier är United på jakt efter antingen Real Madrids tidigare tränare Zinedine Zidane eller Leicesters Brendan Rodgers.

Solskjær spelade i Manchester United mellan 1996 och 2007 där han främst är ihågkommen för att ha avgjort Champions League-finalen 1999 mot Bayern München.

2018 tog han över som tillfällig tränare för klubben och i början av 2019 fick han jobbet officiellt. Så sent som i somras skrev han på ett nytt kontrakt till 2024.

Inför årets säsongen har United storsatsat och värvat in stjärnor som Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho och Raphaël Varane, men trots det har resultaten uteblivit.

Efter tolv omgångar ligger laget på sjunde plats med 17 inspelade poäng.

Enligt Sky Sport vann laget 91 av 168 spelade matcher under Solskjærs ledning, det ger honom en vinstprocent på 54 – något sämre än företrädaren José Mourinho, som landade på 58 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.