"Sommarlov" slog rekord – firar med ny skugga

Gänget i 'Sommarlov' lockade i somras rekordmånga tittare, med lite draghjälp av Sommarskuggan och Vinterskuggan. Nu avslöjar SVT att skuggorna kommer att få en ny kompis. Pressbild.
Gänget i "Sommarlov" lockade i somras rekordmånga tittare, med lite draghjälp av Sommarskuggan och Vinterskuggan. Nu avslöjar SVT att skuggorna kommer att få en ny kompis. Pressbild.
TvTT

Annons

Annons

"Sommarlov" slog i somras nytt tittarrekord. Trots att programmet spelades in utan publik slog det dagligen rekord jämfört med förra året, skriver SVT i ett pressmeddelande. I somras startades "Sommarlov" över 23 miljoner gånger på SVT Play, och varje avsnitt hade i snitt 122 400 tittare online, vilket gjorde "Sommarlov" till sommarens mest sedda program på SVT Play.

Att programmet engagerar märks inte bara genom tittarsiffrorna. I år fick redaktionen flera tusentals mejl och brev med teckningar och pyssel från barn runtom i Sverige. Planeringen inför nästa säsong är redan i full gång. Bland annat avslöjar SVT att Sommarskuggan och Vinterskuggan ska få en ny kompis: tittarna ska få bekanta sig med en tredje skugga.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons