A-
A+

Sörenstam får egen LPGA-tävling: "En stor ära"

Annika Sörenstam får en egen tävling på LPGA-touren. Arkivbild.
Annika Sörenstam får en egen tävling på LPGA-touren. Arkivbild.
GolfTT

Forna golfstjärnan Annika Sörenstam hedras med en egen tävling på LPGA-touren dubbad "The Annika" med start nästa år.

"Det är en otrolig ära", säger Sörenstam.

Annons

Annons

Annika Sörenstam arrangerar redan Scandinavian Mixed ihop med Henrik Stenson på Europatouren. Nu får hon sin alldeles egna tävling på damernas USA-tour.

"The Annika" heter det nya LPGA-eventet med start 2023 på Pelican Golf Club utanför Tampa i Florida.

"Det är en otrolig ära att stå värd för en av de ledande tävlingarna på LPGA-tourens schema på Pelican Golf Club, en anläggning i världsklass, tillsammans med mina goda sponsorvänner", säger Sörestam i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Att ge tillbaka till spelet jag älskar och utveckla nästa generation spelare har alltid varit viktigt för allt vi gör. Jag ser fram emot detta nya partnerskap och att ta den här tävlingen till nya höjder på LPGA-touren."

Lockat storstjärnor

Golfklubben har stått värd för Pelican Women's Championship sedan 2020 och snabbt lyckats locka till sig vassa startfält. I fjol vann amerikanska superstjärnan Nelly Korda efter playoff där hon slog andra stora namn som Lexi Thompson och Lydia Ko.

Mer detaljer om "The Annika" kommer efter att årets tävling, som avgörs mellan 10–13 november, har slutförts. Enligt Golf Digest väntas en utökning av prispotten.

Annons

Annons

Arrangerar ungdomstävling i Sverige

Annika Sörenstam, som lade av 2008, har gjort något av en minicomeback på sistone. I fjol vann hon US Senior Women's Open och i år spelade hon två tävlingar på LPGA-touren, inklusive årets US Open på Pine Needles.

Sörenstam har vunnit mer än 90 tävlingar världen runt, inklusive tio majors och leder fortfarande LPGA-tourens penningliga. Hon arrangerar sedan tidigare Annika Invitational Europe i Sverige för tjejer under 18 år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.