-
+

Sörenstam kan missa målet på grund av OS

Annika Sörenstam. Arkivbild.
Annika Sörenstam. Arkivbild.
GolfTT

Annika Sörenstam gör en tillfällig comeback på USA-touren i golf som uppladdning inför US Open för seniorer.

Hon riskerar dock att missa den tävlingen på grund av OS.

Annons

Annons

Sörenstam fyllde 50 år i höstas och får därmed spela på seniortouren. Hon hade tänkt att göra sin debut i US Open på Brooklawn CC i Fairfield i Connecticut.

Men debuten kan frysa inne eftersom tävlingen flyttats från den 19–22 augusti till den 29 juli–1 augusti. Men då, i månadsskiftet juli-augusti, måste Annika Sörenstam vara i Tokyo under OS eftersom hon är ordförande i Internationella golfförbundet.

Tjatet gav resultat

Sörenstam går dock ändå vidare med sin uppladdning inför US Open, eftersom det finns en risk att OS tvingas ställa in. Det innebär att hon spelar LPGA-tourtävlingen på Lake Nona Golf & CC i Florida den 25–28 februari.

"Det finns inte så många möjligheter att spela fram till OS. Men om tävlingen hade varit på andra sidan gatan eller andra sidan av staden skulle hon inte ens ha övervägt det. Det faktum att tävlingen går 'på vår bakgård' och att medlemmarna i golfklubben hela tiden frågar henne, är skälet till att hon bestämde sig för att spela", skriver Sörenstams man Mike McGee, som sköter hennes affärer, i ett sms till Golf Week.

Familjen bor vid det 16:e hålet på Lake Nona.

Annons

Annons

"Har det fortfarande"

Annika Sörenstam slutade spela på LPGA-touren för drygt tolv år sedan. I januari spelade hon, i egenskap av kändis, i samband med LPGA-tourtävlingen Diamond Resorts Tournament of Champions. Då imponerade Sörenstam rejält på världsfyran Nelly Korda.

Hon har det fortfarande. Hon har touchen runt greenerna, det var ärligt talat surrealistiskt. Att du fortfarande kan prestera i hennes ålder... Om man har det, tappar man det aldrig, säger Korda till LPGA-touren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss