A-
A+

Spansk EM-spelare tas ur karantän

Diego Llorente, höger, tas ur karantän. Arkivbild.
Diego Llorente, höger, tas ur karantän. Arkivbild.
FotbollTT

Två covid-19-positiva spelare är nu bara en i det spanska landslaget. Samtidigt säger förbundskapten Luis Enrique att man inte kommer att ersätta Sergio Busquets.

Och under fredagsförmiddagen vaccineras det spanska laget.

Annons

Annons

Den spanske landslagsspelaren Diego Llorente verkar kunna återgå till träning under fredagen, enligt spanska AS.

Detta efter att hans två senaste PCR-test varit negativa. På en presskonferens spekulerar den spanska landslagsledningen i om det till och med var så att han aldrig faktiskt var smittad med coronaviruset.

Tidigare i veckan meddelades det att den spanska truppen kommer att att få vaccin mot covid-19. Under torsdagskvällen meddelade Spaniens fotbollsförbund att laget kommer att erbjudas vaccin under fredag förmiddag – tre dagar före premiärmatchen mot Sverige i Sevilla.

Det spanska landslaget har två separata bubblor på EM-lägret i Madrid efter att Sergio Busquets och Llorente testat positvt för covid-19. I den ena bubblan är den uttagna EM-truppen och i den andra 17 reservspelare som är redo att hoppa in om smittan skulle sprida sig i laget.

Förbundskapten Luis Enrique säger dock att det inte är aktuellt att byta ut Busquets, som nu är den enda covid-19-positiva spelaren.

Jag kommer att vänta på honom, säger Enrique på en presskonferens.
Alla som har följt fotboll de senaste tolv åren har sett vad han kan bidra med.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!