A-
A+

Spelarna skramlar biljetter till fansen

Mikael Lustig och Victor Nilsson Lindelöf under lördagens presskonferens med herrlandslaget i fotboll.
Mikael Lustig och Victor Nilsson Lindelöf under lördagens presskonferens med herrlandslaget i fotboll.
FotbollTT

Inresereglerna till Skottland ställer till det för svenska supportrar.

Tio dagars karantän gäller för den som reser in, vilket betyder att den "gula väggen" kommer att bli avsevärt mindre.

Det hoppas Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig kunna ändra på.

Annons

Annons

De två blågula backarna hoppas kunna bidra till att fler svenska fans kommer på matchen mot Ukraina i Glasgow. Bara boende i Storbritannien och fans som suttit i karantän där i minst tio dagar kommer att få gå på matchen, Victor Nilsson Lindelöf har därför valt att tävla ut biljetter på sina sociala medier.

Jag har fått en del förfrågningar, jag hoppas att det ska ticka på lite till så vi kan få dit så många som möjligt. Micke (Lustig) har ju spelat i Skottland så han får kolla lite där.

Får 240 biljetter

Mikael Lustig spelade mycket riktigt i Skottland, drygt sju år i Celtic, men det är inte bara inresereglerna som gör att det blir få svenskar på plats.

Tyvärr har vi inte så många biljetter att jobba med. Vi får hoppas att förbundet kan lösa fler via Uefa. Vi får runt 240 biljetter. Det är inte jättemycket , men vi gör vad vi kan, säger Lustig.

Fansen är viktigt för de svenska spelarna, som i St. Petersburg haft ett stort publikstöd.

Det är väldigt viktigt. Det var därför jag kände att jag ville göra något och få dit så många svenskar som möjligt, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Annons

Annons

Kan köpa för egna pengar

Jag försöker få så många (biljetter) jag kan. Alla i laget måste först få så många de vill ha. Men blir det över ska jag plocka åt mig alla jag kan.

Om det är fler som vill ha biljetter än vad han kan få ihop via förbundet är Nilsson Lindelöf inte främmande för att köpa fler för egna pengar.

Får jag ihop tillräckligt med människor och de biljetterna tar slut har jag inga problem med att fixa några andra om det skulle gå, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!