A-
A+

Spielbergs nya vann pris i Toronto

Steven Spielbergs uppväxtskildring 'The Fabelmans' vann publikpriset på Toronto International Film Festival. Arkivbild.
Steven Spielbergs uppväxtskildring "The Fabelmans" vann publikpriset på Toronto International Film Festival. Arkivbild.
FilmTT-AFP

Steven Spielbergs nya och djupt personliga film "The Fabelmans" säkrade på söndagen sin position som Oscarsfavorit genom att vinna publikpriset på Toronto International Film Festival.

Annons

Annons

Filmen fick stående ovationer från publiken vid sin världspremiär förra helgen på festivalen i Toronto, känd som Tiff.

"Det här är den mest personliga film jag har gjort och det varma mottagandet från alla i Toronto gjorde mitt första besök på Tiff så intimt och personligt för mig och hela min Fabelman-familj", sade Spielberg i ett uttalande på söndagen.

"The Fabelmans" är en delvis självbiografisk skildring av Spielbergs uppväxt i Arizona och handlar om hans föräldrars komplicerade äktenskap, antisemitisk mobbning och hans tidiga försök att regissera lågbudgetfilmer tillsammans med sina tonårsvänner.

Folkets pris på Nordamerikas största filmfestival röstas fram av publiken och brukar vara en tidig fingervisare om var Oscarsstatyetten för bästa film kan komma att hamna, vilket var fallet med "Nomadland" år 2020.

Spielberg, som anses vara en av Hollywoods främsta levande regissörer, har hittills nominerats till 19 Oscar och tippas kunna utöka den siffran vid nästa års Oscarsgala, den 12 mars i Los Angeles.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.