A-
A+

Spotify avslöjar höstens poddsatsningar

Margaux Dietz är i höst aktuell med Spotify-podden 'Alexas värld' som är baserad på Youtube-profilens kommande debutroman.
Margaux Dietz är i höst aktuell med Spotify-podden "Alexas värld" som är baserad på Youtube-profilens kommande debutroman.
PodcastTT

Margaux Dietz, sitcom-podd och dokumentärserie. Det är några av nyheterna när Spotify presenterar höstens poddsatsningar.

Annons

Annons

Edvin Törnblom, Tina Pourdavoy, Jacques Karlberg, Vera Herngren och Christoffer Nyqvist spelar huvudrollerna i Spotifys nya poddserie 'Stammis'.
Edvin Törnblom, Tina Pourdavoy, Jacques Karlberg, Vera Herngren och Christoffer Nyqvist spelar huvudrollerna i Spotifys nya poddserie "Stammis".
Journalisten Soraya Hashim tar över som programledare för Spotify-podden 'Sekter'. Arkivbild.
Journalisten Soraya Hashim tar över som programledare för Spotify-podden "Sekter". Arkivbild.

I oktober kommer Youtube-profilen och influencern Margaux Dietz debutroman om singeltjejen Alexa. Samtidigt släpps den nya Spotify-podden "Alexas värld" – ett slags vidareutveckling av boken där Dietz introducerar romanens universum och själv spelar huvudrollen tillsammans med flera kända gästskådespelare.

Spotify fortsätter sin satsning på dramatiserade poddar med "Stammis", som beskrivs som en "sitcom-podcast" och handlar om fem unga vuxna som hänger på en favoritbar. I rollerna syns bland andra Edvin Törnblom, Vera Herngren och Jacques Karlberg.

Mer humor blir det i Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkéns nya podd "Välkommen till ön", i vilken de två uppstickarkomikerna diskuterar störiga vanor och vilka som förtjänar att skickas till en öde ö.

Satsar på videopodd

I höst lanserar Spotify också sin första svenska satsning på podd med video, när komikern Filip Dikmen fortsätter att fråga ut svenska artister i andra säsongen av "Bakom micken med Filip Dikmen".

En annan nyhet är att Alex Letic lämnar rollen som programledare för den populära podden "Sekter", som hade premiär på Spotify i januari 2020. Ny programledare blir journalisten Soraya Hashim.

Annons

Annons

Dödsfall i Slussen

Flera Spotify-poddar har premiär med nya säsonger under hösten, däribland "Rollspelsklubben" med Isak Jansson, "Gynning och Berg hittar sig själva" med Carolina Gynning och Carina Berg samt "Raseriet" med Fanna Ndow Norrby och Amie Bramme Sey.

Även dokumentärsatsningen "Spotify dok" finns bland poddarna som återvänder i höst. Den sex avsnitt långa serien "Gabrielland" produceras av journalisten och "Creepypodden"-veteranen Jack Werner och handlar om 13-årige Gabriel, som 2010 hittades död i ett schakt nära Slussen i Stockholm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!