SSL-klubbar vill att Sverige avstår turnering

SSL-klubbarna vill inte skicka sina landslagsspelare till Schweiz i coronapandemin. Arkivbild.
SSL-klubbarna vill inte skicka sina landslagsspelare till Schweiz i coronapandemin. Arkivbild.
InnebandyTT

Flera av klubbarna i Svenska Superligan (SSL) anser att Svenska innebandyförbundet inte borde skicka herrlandslaget och U19-landslaget till St Gallen i Schweiz för spel i Euro Floorball Tour nästa vecka, enligt Expressen.

Annons

Annons

Anledningen är att klubbarna inte vill riskera att sina spelare blir smittade av coronaviruset.

Jag förstår klubbarnas roll i detta då de är ansvariga för spelarna och de måste sätta deras hälsa och verksamheten i första rummet. Samtidigt vill man ju respektera landslagsverksamheten. Jag tycker det är svårmotiverat att genomföra en sådan här träningsturnering som det ju ändå är, säger Krister Kalte, ordförande i föreningen SSL, till Expressen.

Svenska innebandyförbundet är medvetet om klubbarnas oro men kan inte säga när ett definitivt beslut, kring deltagande eller inte, tas.

Vi vill själva ha ett beslut så fort som möjligt, men vill titta på frågan från alla synvinklar först, säger generalsekreteraren Mikael Ahlerup till tidningen.

Euro Floorball Tour arrangeras i St Gallen 16–18 oktober. Hemmanationen Schweiz, Sverige och Tjeckien är deltagande länder. Även de tre nationernas U19-landslag ska samtidigt delta i en separat turnering på samma ort.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons