A-
A+

SSU vill att S lämnar pensionsgruppen

Ett kuvert från Pensionsmyndigheten. Arkivbild.
Ett kuvert från Pensionsmyndigheten. Arkivbild.
EkonomiTT

Socialdemokraterna bör lämna pensionsgruppen. Det kravet ställer partiets ungdomsförbund i en debattartikel i Svenska Dagbladet inför budgetöverläggningarna på Harpsund.

Annons

Annons

"Bristerna som finns i sjukförsäkringen, a-kassan och pensionssystemet har länge varit en skamfläck men särskilt under coronakrisen. Därför är det viktigt att regeringen bibehåller a-kassans höjda nivåer och täpper till hålen i sjukförsäkringen. Säkerställ att sjukdom inte ska betyda fattigdom. Lämna pensionsgruppen och öka inbetalningarna så pensionerna kan höjas", skriver förbundsordförande Lisa Nåbo samt förbundssekreteraren Diyar Cicek i artikeln.

I debattartikeln går SSU också hårt åt den socialdemokratiska politiken där man anser att den inte varit tillräcklig sett till de faktiska behoven.

"Stefan Löfven har varit statsminister sedan 2014. Väljarna i valbåsen kommer fråga sig själva om saker på det stora hela och i viktiga sakfrågor har blivit märkbart bättre. Med handen på hjärtat kan vi som socialdemokrater inte svara ja", skriver man.

Förutom ett utträde ur pensionsgruppen lyfter SSU också ökade investeringar för klimatomställning, krafttag mot arbetslösheten liksom mer resurser för att bekämpa gängkriminalitet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!