A-
A+

Ståhl vann parklek i Bryssel: "Det var häftigt"

Daniel Ståhl jublar efter att ha inlett med drygt 69 meter i sitt första kast i diskus vid onsdagens Diamond League-gala i Bryssel.
Daniel Ståhl jublar efter att ha inlett med drygt 69 meter i sitt första kast i diskus vid onsdagens Diamond League-gala i Bryssel.
FriidrottTT:s korrespondent

Stadsparken agerade scen när diskusstjärna Daniel Ståhl glänste i Bryssel.

En överlägsen OS-etta vann Diamond League-galan i stor stil på 67,01.

Annons

Annons

Tio kvinnor och nio män fanns på plats när Brysselbornas favoritpark – Bois de la Cambre på franska och Terkamerenbos på flamländska – förvandlades till diskusarena för en kväll.

Bland deltagarna i den minst sagt udda Diamond League-galan fanns de svenska medaljörerna från OS i Tokyo, Daniel Ståhl och Simon Pettersson.

Det här var helt fantastiskt, jättekul. Det var mycket publik, mycket showtime, musik – mitt i skogen i Bryssel. Det var häftigt. Kul att kasta i dag, konstaterar en helnöjd Ståhl efteråt.

Överlägsen segrare

Nöjdheten är förståelig. OS-ettan vann hela tävlingen i överlägsen stil.

Till tonerna av gamla schlagerdängan "Dschinghis Khan" inledde han direkt med 69,31 – nästan fyra meter längre än vad någon annan nådde under de fem grundomgångarna.

Segerdansen satt där direkt.

O ja. Det här är rätt bra, faktiskt. Vindstilla 69 har jag inte gjort på länge nu. Det här är riktigt bra, konstaterar Ståhl.

I finalrundan – där de tre bästa började om på noll – gick det också enkelt.

Sedan slovenske Kristijan Ceh trampat över och Jamaicas Fedrick Dacres bara nått 61,75 kunde Ståhl köra med både hängslen och livrem för att avgöra.

Jag tog ett lite lugnare kast och lade ut den på 67 meter, säger Ståhl, vars försiktiga segerinsats ändå var nästan 1,5 meter längre än vad motståndarna kom upp i.

Annons

Annons

Finnkamp väntar

OS-tvåan Pettersson fick nöja sig med sjätte plats, efter att som längst ha nått 63,57 i sitt andra kast.

De två svenskarna åker nu vidare till helgens stora friidrottsbegivenhet i Stockholm.

Nu är det Finnkampen på söndag, hemmaplan på Stockholms stadion. Det ska bli kul att ta emot finnarna, säger Ståhl.

Damtävlingen i Bryssel vanns av kubanska Yaimé Perez med knapp marginal på 63,41 i finalrundan. Bara tre centimeter skiljde ner till amerikanska OS-ettan Valarie Allman.

"Det är kanon"

Diamond League-galan i Bryssel tar nu paus till fredag kväll, då bland andra Armand Duplantis tävlar i stavhopp på den ordinarie friidrottsarenan på Kung Baudouin-stadion.

Daniel Ståhl hade gärna varit med för att kunna glänsa då också. Fast samtidigt är han ändå helnöjd med tredje Diamond League-segern för i år.

Klart jag önskar ändå att vi kunde fått vara på arenan nu på fredag, men nu frågade de oss om vi inte ville vara i parken och varför inte? Det är ju bara skoj. Det är ju roligt. Så det är kanon, säger Ståhl i Bryssel.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!