A-
A+

Stahre: "Jag ligger inte i fosterställning"

Mikael Stahre, före detta tränare i IFK Göteborg.
Mikael Stahre, före detta tränare i IFK Göteborg.
FotbollTT

Mikael Stahre hade på känn att han satt löst till som IFK Göteborgs tränare.

Dagens besked att klubben sparkar honom kom inte som någon större överraskning.

Man har en känsla, vissa saker tystnar och kallnar. Folk dyker upp som inte brukar vara på plats. Man är inte helt dum i huvudet. Men jag ligger inte fosterställning efter det här, säger han.

Annons

Annons

Under tisdagseftermiddagen ville klubbdirektören Håkan Mild ha ett samtal med honom.

Efter det var Stahre inte längre IFK Göteborgs tränare. Klubbens offentliggjorde beslutet under förmiddagen.

Några timmar senare mötte Mikael Stahre medierna på en pressträff på Hotel Post i Göteborg.

"Självklart besviken"

Jag har inget direkt budskap att basunera ut men är självklart besviken att jag inte får leda Blåvitt. Det är bara att konstatera att det är så här fotbollen ser ut, säger Stahre.
Såna här saker brukar sippra ut. Det kom inte som någon blixt från klar himmel. Jag har varit med länge i branschen och vet hur det fungerar.

Vad känner du nu?

Jag är inte ledsen, jag har ingen ångestkänsla. Jag är lite frustrerad. Jag står rakryggad, har varit med om det här några gånger förut. Jag har blivit sparkad tidigare. Det är inte jättekul men jag ligger inte i fosterställning.

Stahre inser att IFK Göteborg kände behov av att gör en ledningsförändring.

Man vill ha någon form av förändring. Jag var inte intresserad av att vara en "dead man walking". Det viktigaste för IFK Göteborg är att få en bra utveckling och må bra, säger han.
Jag kan med gott samvete säga att jag inte gjort något dåligt jobb. Det blåser på toppen. Spelare och ledare och tränare går, men klubben består. Det finns en fördel med kontinuitetspersoner och i det här läget är det Håkan (Mild) som ska stå för det och staka ut vägen.

Stahre, 47, sitter med ett kontrakt fram till nästa år och kan i lugn och ro staka ut sina framtidsplaner.

Men han poängterar att han gärna hade fortsatt ett tag till i IFK Göteborg.

Denna gång hade jag sett mig längre i Blåvitt. Jag är karriärist. Den här sejouren hade inte varit min slutdestination som tränare, men jag hade gärna varit något år till. Men bitter? Svar nej.

Annons

Annons

"Sjuk men kreativ hjärna"

Jag vill jobba och brukar ha en tydlig plan. När jag vaknade i morse insåg jag att jag inte hade någon annan plan än att träffa er, säger han till journalisterna på pressträffen.
Jag har en ganska sjuk men kreativ hjärna och den kommer att hitta något nytt att göra. Jag är mer ung än gammal även om jag varit tränare i 23 år. Det är en ynnest i sig att vara tränare på elitnivå och det vill jag vara. Jag är förhållandevis trygg i att vi kommer att ses igen på något sätt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.