A-
A+

Stark med i täten i årsdebuten

Maja Stark har inlett årets första LPGA-tävling på fem under par. Arkivbild.
Maja Stark har inlett årets första LPGA-tävling på fem under par. Arkivbild.
GolfTT

Den svenska golfstjärnan Maja Stark är med i tätstriden direkt i årets första tävling på LPGA-touren. Inför de två avslutande rundorna ligger hon på delad femteplats.

Annons

Annons

I Orlando, Florida, har Stark efter två rundor totalt gått på 139 slag, och är fem slag under par. Den första rundan gick hon på 71 slag, ett resultat hon delade med bland andra Anna Nordqvist.

Den andra rundan gick bättre, fler birdies (fem) gjorde att Stark förbättrade sitt utgångsläge inför helgens spel. Stark ligger efter de två första rundorna på delad femteplats. Men det är tätt framför, till andraplatsen är det bara två slag.

Åt ledande kanadensiskan Brooke Henderson verkar det inte finnas mycket att göra. 25-åringen följde upp en stark första runda med en ännu starkare andra och ligger på totalt elva under par.

Anna Nordqvist gick ett slag sämre än sin första runda och ligger på delad 16:e-plats, ett under par.

Maja Stark fick sitt stora genombrott under 2022. 23-åringen var tillsammans med Linn Grant i en klass för sig på damernas Europatour. De två svenskorna slogs om att ta hem totalen in i det sista, en kamp som till slut vanns av Grant.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.