Starka känslor efter tränarbytet i Linköping

Linköping, med Nilla Fischer, genomgår en turbulent period efter det blivit känt att tränarduon inte blir kvar. Arkivbild.
Linköping, med Nilla Fischer, genomgår en turbulent period efter det blivit känt att tränarduon inte blir kvar. Arkivbild.
FotbollTT

Två dagar innan Linköpings match mot Göteborg som kan avgöra damallsvenskan fick lagets två tränare beskedet att de får gå. Det tog spelartruppen hårt.

Det var väldigt starka känslor och många som var ledsna och upprörda, säger tränaren Olof Unogård till Göteborgs-Posten.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det är turbulent i topplaget efter beskedet att Unogård och hans tränarkollega William Strömberg inte får fortsätta i Linköping nästa säsong. Klubben har gjort klart med Andrée Jeglertz som ny huvudansvarig.

Beskedet kommer med två omgångar kvar av allsvenskan och bara dagar före den viktiga matchen mot Göteborg som kan säkra SM-guldet för laget från västkusten.

Olof Unogård säger att flera spelare blev väldigt upprörda när de fick beskedet.

Veteranen Petra Johansson berättar för Corren att spelare blev informerade precis innan torsdagens träning.

Vi skulle ut och träna och så kom det här. Det går inte att bara skaka av sig. Det var väldigt känslosamt av flera anledningar. Två personer som vi alla tycker om har snart inte ett jobb att gå till. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte påverkade oss alla, säger hon.

Linköpings landslagsstjärna Nilla Fischer konstaterar att turbulensen i klubben påverkar spelarna, men säger till SVT:

Vad som sägs och vad truppen tycker, det tycker jag att vi ska hantera internt så mycket som möjligt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons