A-
A+

Stefanelli poängräddare mot Mjällby

Nicolas Stefanelli.
Nicolas Stefanelli.
FotbollTT

Det blev en svängig tillställning på Friends arena.

AIK lyckades rädda en poäng mot Mjällby efter dubbla fullträffar från Nicolas Stefanelli.

Det blir Hawaii-fotboll, säger AIK:s Alexander Milosevic.

Annons

Annons

AIK hade full kontroll på den första halvleken där Sebastian Larsson och Bilal Hussein dominerade innermittfältet, kantspringarna Tom Strannegård och Saku Ylätupa stod för kreativiteten -- och den tidigare så ifrågasatte anfallaren Nicolas Stefanelli satte ledningsmålet.

Argentinaren stod på rätt plats i straffområdet och kunde pricka in sitt andra för säsongen på Ylätupas studsande inspel från höger. En duo som ser pånyttfödda ut efter Bartosz Grzelak inträde under den förra säsongen.

"Ganska tufft"

Det svartgula hemmalaget kom i våg efter våg och satte hård press på Mjällby, som fick vara nöjda med att det bara stod 1–0 när domare Fredrik Klitte blåste för halvtidsvila.

Vi har det ganska tufft där ute. Det blir långa avstånd och mycket jobb i defensiven. Vi får inte koll på dem, konstaterade Mjällbymittfältaren Andreas Blomqvist för Discovery plus.

I den andra halvleken skedde en scenförvandling, mycket tack vare ett succédrag från bortatränaren Christian Järdler.

Mamudu Moro byttes in efter timmens spel och satte kvitteringen med pannan efter bara ett par minuter.

Kort senare small det igen – och det var återigen Moro som klev fram.

Annons

Annons

Sen kvittering

Det såg till en början inte ut att vara mycket till målchans, men efter en tilltrasslad situation, där AIK-målvkten Budimir Janosevic och Mjällbyanfallaren Jacob Bergström kolliderat, fick ghananen ett jätteläge och kunde placera in bollen i öppen bur.

Man måste ha tur för att göra mål, säger Moro till Discovery plus.

AIK saknade inte lägen att utjämna. Nabil Bahoui fick ett par riktigt vassa lägen att kvittera, men bollen ville inte in. I den 82:a minuten fick man till slut utdelning när Nicolas Stefanelli höll sig framme på nytt och bombade in bollen bakom en skymd Samuel Brolin. Matchen slutade 2–2.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!