Stenson ett under par: "Behöver inte skämmas"

Henrik Stenson inledde US Masters stabilt.
Henrik Stenson inledde US Masters stabilt.
GolfAugusta, Georgia, TT:s utsände

Henrik Stenson är inte bekväm med svingen, men efter en kämpainsats lyckades han ändå inleda US Masters med 71 slag.

Även om det är lättspelat så behöver man inte skämmas för att vara under par på Augusta, säger han.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Stenson kom till Augusta National med lågt ställda förväntningar efter en knackig säsong och grubblerier kring svingen. Han fick slita hårt för sin inledande Mastersrunda på ett slag under par, eftersom han fortfarande inte har hittat den rätta känslan.

Det här är en bana med små marginaler. När man står vid en del slag och inte känner sig bekväm, och inte riktigt har koll på var bollen startar och vilken skruv den har, då är det här ett rätt tufft ställe att spela golf på, säger han till TT efter att ha avslutat rundan.

Spöklik stämning

Som bäst spelade Henrik Stenson i början av rundan, tre timmar försenad efter ett rejält regn- och åskväder under förmiddagen. När solen hade tittat fram gick British Open-vinnaren från 2016 ut och gjorde birdies på både tvåan och trean på ett spöklikt tyst Augusta.

När 44-åringens puttar rullade i var det en enda person som applåderade – hans fru Emma. Hon fick applådera igen när Stenson snyggt räddade par på hål 5 innan han brände tre bra birdielägen på de kommande hålen.

De var relativt korta men med luriga linjer. En har lite för lite fart och två lite fel linje, men sedan är det största irritationsmomentet att vi missar vinden på tolvan när vi är mellan klubbor, säger Stenson efter utslaget ner i en bunker på det klassiska korthålet i Amen Corner.

Annons

Annons

"Krigar och sliter"

Dessförinnan hade han även gjort bogey på tian. Efter birdie på hål 15 och ett briljant räddat par från skogen på 18:e kunde han med tanke på omständigheterna summera en rätt lyckad start i årets sista major.

Tack och lov låg den bra i skogen, det är en del buskage där och träd med vegetation hela vägen ned. Jag var rädd att det skulle ligga sämre, säger Stenson.
Vi får ge ett bra betyg på kämpainsatsen, vi krigar och sliter för vad det är och håller ihop scoren.

TT: Hur ser du på fortsättningen?

Det blir ett träningspass på rangen tills det blir mörkt, precis som vanligt. För hundrade gången eller någonting, säger han med ett snett leende.
Det var ingen vind i dag, bara en liten "fjuff", några meter här och där. Och sedan mjuka förhållanden, så det är klart att det här var en dag att ta till vara på. De som spelar bra kan absolut gå sju under som (Paul) Casey visade och Xander (Schauffele, Stensons spelpartner) slutade fem under. Men jag har ju inte spelat bort oss på förstavarvet i alla fall.

På grund av väderavbrottet hann inte alla spela klart sitt varv innan mörkret. Stenson ligger på delad 34:e plats och har flera tunga namn framför sig i resultatlistan, som Tiger Woods (–4), Jon Rahm (–3) och Bryson DeChambeau (–2).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons