A-
A+

Stenson jagar Ryder Cup – delad ledning i Prag

Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.
GolfTT

Efter ett på många sätt blytungt 2021 letar Henrik Stenson efter formen som kan göra honom Ryder Cup-aktuell. Kanske har han hittat den i Prag.

Annons

Annons

På första rundan av Europatourtävlingen i den tjeckiska huvudstaden noterades den svenske golfstjärnan för tre birdies och en eagle – och delar ledningen på 67 slag, fem under par.

Som av en händelse går Henrik Stenson i samma boll som den europeiska Ryder Cup-kaptenen Padraig Harrington de första två rundorna.

Det här är ett försök att visa form och det finns väl några promilles chans att lyckas hitta bra lir och imponera på Padraig. Jag tycker vi gör framsteg. Om vi är tillräckligt snabba på det för att hinna bygga lite förtroende igen återstår att se. Men om det är fallet så får vi ju förhoppningsvis resultaten senare i höst, säger Stenson till Svensk Golf.
Vi ger sällan upp i första taget. Men att det behövs en drös bra resultat dessa veckor är ju ett måste. Vad det är känns omöjligt att veta. En vecka, en runda, ett slag i taget brukar vara en bra början.

Enligt Svensk Golf är det första gången sedan 2017 som Stenson är i ledningen efter 18 hål. I år har 45-åringen missat "cutten" i 11 av 16 tävlingar, men nyligen sade Stenson att han under de kommande fyra veckorna ska ge det ett försök att hitta formen på Europatouren innan irländaren Padraig Harrington gör sina val.

Torsdagens första runda var i varje fall ett stort steg i rätt riktning för Stenson, som har varit med i den prestigefyllda duellen mellan Europas och USA:s herrar fem gånger.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel gånger som Stenson har spelat Ryder Cup. Rätt är fem gånger.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!