A-
A+

Stenson med i golftoppen i New Orleans

Henrik Stenson och lagkamraten Justin Rose har gått upp till en tredje plats i PGA-lagtävlingen Zurich Classic i New Orleans. Arkivbild.
Henrik Stenson och lagkamraten Justin Rose har gått upp till en tredje plats i PGA-lagtävlingen Zurich Classic i New Orleans. Arkivbild.
GolfTT

Tack vare en klättring på 13 placeringar under den andra rundan har Henrik Stenson och lagkamraten Justin Rose tagit sig upp på tredje plats i PGA-tourens lagtävling Zurich Classic i New Orleans, i den amerikanska delstaten Louisiana.

Annons

Annons

Annons

Annons

Svensken och engelsmannen turades om att slå vartannat slag och tog sig runt på 68 slag, fyra under par, med sju birdies och tre bogeys. Trots att det var tre slag sämre än torsdagens förstarunda steg duon som en raket i resultatlistan, då majoriteten av de andra tävlande paren hade det ännu tuffare i det blåsiga vädret.

Ingen av parets bogeys fick de att tappa koncentrationen, i stället tog de direkt igen dem med en birdie på hålet efter.

Henrik var en klippa i dag. Jag tror inte att han gjorde ett enda misstag som ledde till att vi tappade ett slag. Det var verkligen roligt att spela med någon som var så stabil i dag, säger Justin Rose efter rundan.

De uppmuntrande orden från Rose kan behövas. Henrik Stenson, regerande OS-silvermedaljör, jagar en OS-plats efter att ha haft en rejäl formsvacka. Han är inte längre topp 100 på rankningslistan, men visade små glimtar av sitt forna jag redan i US Masters för två helger sedan.

Totalt ligger Stenson och Rose elva under par inför lördagens tredje runda. De delar tredjeplatsen tillsammans med amerikanerna Bubba Watson och Scottie Scheffler.

I delad ledning på 13 under par ligger amerikanerna Cameron Champ och Tony Finau och norrmännen Viktor Hovland och Kris Ventura.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz