A-
A+

Stensons form håller i sig – leder i Italien

Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.
GolfTT

Plötsligt stämmer det mesta för Henrik Stenson.

Den svenske golfaren leder Europatourtävlingen i Rom efter första rundan och är för tredje veckan i rad med i tätstriden.

Annons

Annons

Det har under en längre period varit tunga tider på golfbanan för Henrik Stenson. Men de senaste veckorna har spelet fungerat bättre än på mycket länge.

Stenson, 45, blev trea i European Masters i Schweiz förra helgen, fyra i Tjeckien veckan dessförinnan och fortsätter nu på den inslagna vägen i Rom. Den svenske veteranen gick den första rundan av Italian Open på fina 64 slag, sju under par och helt utan bogeys, och är just nu i delad ledning med finländaren Kalle Samooja och australiern Min Woo Lee.

Före de senaste veckornas framskjutna placeringar hade Stenson inte varit topp 10 på Europatouren sedan sommaren 2019. Nu har han till och med spelat in sig i snacket om en Ryder Cup-plats.

I samband med tävlingen i Tjeckien för två veckor sedan, sade han till Svensk Golf angående Ryder Cup:

Vi ger sällan upp i första taget. Men att det behövs en drös bra resultat dessa veckor är ju ett måste. Vad det är känns omöjligt att veta. En vecka, en runda, ett slag i taget brukar vara en bra början, sade Stenson.

Första rundan av Italian Open pågår fortfarande. Fältet saknar många av de allra bästa i världen, men innehåller ändå flera toppspelare som engelsmännen Matt Fitzpatrick och Tommy Fleetwood, 24:a respektive 38:a på världsrankingen, sydafrikanen Garrick Higgo, 43:a, samt US Open-fyran Guido Migliozzi, Italien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!