A-
A+

Steve Martin tog hjälp av Selena Gomez

Komikern Steve Martin fick idén till 'Only murders in the building'. Från början skulle den ha handlat om tre äldre män som ser en tv-serie om true crime och sedan hamnar i ett äkta mordmysterium. Arkivbild.
Komikern Steve Martin fick idén till "Only murders in the building". Från början skulle den ha handlat om tre äldre män som ser en tv-serie om true crime och sedan hamnar i ett äkta mordmysterium. Arkivbild.
TvTT

Från början skulle tv-serien “Only murders in the building” ha handlat om tre äldre män som ramlar in i ett mordmysterium.

Men Steve Martin tänkte om – och ersatte en av farbröderna med tonårsidolen Selena Gomez.

Annons

Annons

Selena Gomez spelar en av huvudrollerna i 'Only murders in the building'. Arkivbild.
Selena Gomez spelar en av huvudrollerna i "Only murders in the building". Arkivbild.
Vi lärde av varandra. Vi lärde oss mycket om ny musik, och hon lärde sig historiska saker av oss, säger Steve Martin i ett zoom-samtal till TT och skrattar.

Handlingen i serien går ut på att tre personer som bor i ett hus på Manhattan och inte känner varandra blir involverade i att försöka lösa ett mord som inträffat i huset. Steve Martin ligger bakom idén och spelar en av de tre – de andra är Gomez och Martins gamle polare Martin Short.

"Briljant idé"

Jag kom med idén, och när någon undrade om inte jag också kunde spela en av rollerna sa jag ”visst, om Martin också är med”. En av producenterna föreslog Selena, det visade sig vara en briljant idé.

”Only murders in the building” – titeln syftar på att de tre inte gärna vill ge sig utanför huset de bor i – är en komisk thriller som, säger Steve Martin, blir allt mörkare.

Jag gillar thrillers. Jag tycker inte om skräck, men allting som är klassisk noir. Jag sätter på tv:n och om det visas en svartvit spänningsfilm, så känns det så avkopplande och så lugnande.

Annons

Annons

"Handlar bara om att stila"

Fördelen med att göra en tv-serie i dag jämfört med förr är inte möjligheten att få säga svordomar och visa våld, menar Steve Martin.

Det bryr jag mig inte om. Det handlar bara om att stila. Nej, det bästa med tv-serier i dag är att man oftast släpper allt på en gång, du kan se en hel serie på två dagar. Vem vill vänta på att bara få ett avsnitt i veckan numera?

Han hoppas att det blir en fortsättning på ”Only murders in the building”.

Det skulle vi verkligen vilja göra, alla tre. Vi ser fram mot den möjligheten.

"Only murders in the building" har premiär den 31 augusti på Disney Plus.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!