A-
A+

Stiltje i danska regeringssamtal

Partiledaren för Moderaterne Lars Løkke Rasmussen vill ha en bred regering. Men förhandlingarna går långsamt. Arkivbild.
Partiledaren för Moderaterne Lars Løkke Rasmussen vill ha en bred regering. Men förhandlingarna går långsamt. Arkivbild.
DanmarkTT-Ritzau

Annons

Annons

Regeringsförhandlingarna i Danmark står "mycket stilla" enligt Moderaternes Lars Løkke Rasmussen och förklarar varför:

Det beror bland annat på att alla avvaktar en signal inte minst från Venstre, säger den tidigare statsministern och ordföranden i just borgerliga Venstre.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sonderar sedan valet den 1 november möjligheterna till att bilda en ny dansk regering. Hon hoppas på en bred överenskommelse över blockgränsen.

Hittills har bara Danmarksdemokraterna från det blåa blocket dragit sig ur förhandlingarna. Bildat så sent som i juni av den tidigare Venstreministern Inger Støjberg lyckades partiet få 8,1 procent i valet. Venstre fick 13,3 procent.

Lars Løkke Rasmussen, som också föredrar en bred regering, kallar det "helt naturligt" att stiltje råder i förhandlingarna:

Jag tror att allt ska ses i ljuset av att det finns några partier som ännu inte tydligt nog har signalerat om de vill ha detta eller inte.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.