-
+

Stina Nilsson: "Den här nivån jag håller"

Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.
SkidskytteTT

Stina Nilsson blev 38:a i EM-jaktstarten i polska Duzniki Zdroj efter sex bom.

I SVT:s sändning fick hon kritik av experten Björn Ferry som vill se henne åka fortare.

I dag åkte jag som jag gör när jag är på min nivå, det är den här nivån jag håller och är nöjd med just nu, säger Nilsson till TT.

Annons

Annons

Björn Ferry menade i SVT:s sändning att den förra längdstjärnan måste åka mycket fortare om hon ska mäta sig med världseliten.

I jaktstarten inledde Stina Nilsson med att ha bra fart på skidorna, jämfört med resten av startfältet, och hade den andra bästa tiden efter första varvet. Åkningen mattades dock av något och hon slutade med den fjärde bästa åktiden.

Hon själv anser att det är den här nivån åkningen håller i nuläget.

Jag är väldigt nöjd med åkningen. Jag har faktiskt inte så mycket att tycka. Jag är jättenöjd med åkningen i dag och den tar jag med mig, säger hon.

Kostsamma bom

Nilsson startade från 42:a plats och inledde starkt på skjutvallen. Hon sköt fullt på första skyttet och bommade ett skott i det andra, och klättrade i fältet.

Men det skulle inte hålla i sig hela vägen. Tre bom i det sista skyttet blev kostsamt och Nilsson halkade längre bak i fältet.

Hon blev till slut 38:a med sex bom, drygt tre minuter bakom täten.

Det är klart att jag inte är helt nöjd hur jag hanterar det sista skyttet, men det är så mycket annat som jag är nöjd med. Allt som allt är jag nöjd över det totala genomförandet men som sagt är jag inte så nöjd över ståskyttet. Där dras jag med i ett tempo som jag inte behärskar. Jag behärskar att skjuta med en bra rytm på runt 33 sekunder och inte 28. Så det var lite för snabbt för mig att hantera, säger hon.

Annons

Annons

Andersson bästa svenska

Flera andra svenskar hade annars en bra dag. Ingela Andersson hade bud på segern men bommade två i det sista skyttet och blev femma. Anna Magnusson blev sexa, och Annie Lindh hamnade på 18:e plats efter att ha börjat som 53:a.

Vann gjorde polskan Kamila Zuk, efter att ha skjutit fullt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss