A-
A+

Stipe: REM kommer aldrig att återförenas

Michael Stipe, bild från 2019.
Michael Stipe, bild från 2019.
MusikTT

Den som hade hoppats få höra REM släppa ny musik eller spela "Everybody hurts" live igen kan ge upp de tankarna.

Det är rent önsketänkande. Vi kommer aldrig att återförenas, säger sångaren Michael Stipe i en intervju i amerikansk radio.

Annons

Annons

Rockbandet REM såg slutet på världen 2011 och har aldrig visat några tecken på att vilja arbeta ihop igen.

Vi sade när vi splittrades att det skulle vara riktigt smaklöst och antagligen bara pengahungrigt, och det kan ju vara ett incitament för många grupper för att återförenas. Men vi behöver inte göra det, sade Stipe till radiokanalen WNYC på tioårsdagen för bandets upplösning.
Jag är riktigt glad över det arv på 32 års skapande som vi lämnade efter oss, och jag är stolt över att vi som ett band och som goda vänner tog det beslut vi tog. Men visst känns det konstigt att det har gått ett årtionde sedan vi kastade in handduken.

Stipe, som numera mest ägnar sig åt fotografi, säger att han spelar in ny musik och att nya låtar kan komma som enskilda släpp.

Jag känner inte att jag behöver tävla på popscenen, jag vill bara göra vad jag känner för. Så jag kommer inte att vänta och släppa allt på en gång, utan ge ut saker efterhand som jag spelar in dem, säger han.

REM bildades i Athens, Georgia, 1980 och var under det följande årtiondet ett av de ledande banden på den alternativa musikscenen. Efter genombrottet med singlarna "Losing my religion" och "Shiny happy people" 1991 blev REM en av världens största grupper och har enligt BiIlboard sålt mer än 85 miljoner album.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.