A-
A+

Stjärnan: "Det är fotbollsfeber i Finland"

Finlands anfallsstjärna Teemu Pukki är laddad inför lördagens historiska EM-premiär mot Danmark i Köpenhamn. För första gången ska det finländska herrlandslagt spela ett internationellt mästerskap. Arkivbild.
Finlands anfallsstjärna Teemu Pukki är laddad inför lördagens historiska EM-premiär mot Danmark i Köpenhamn. För första gången ska det finländska herrlandslagt spela ett internationellt mästerskap. Arkivbild.
FotbollTT

Fotbollsarenan Parken är historisk mark – för Finland.

Det är i Köpenhamn som "berguvarna" inleder sitt första internationella mästerskap.

Det är fotbollsfeber i Finland, säger anfallsstjärnan Teemu Pukki inför lördagens nordiska EM-derby mot Danmark.

Annons

Annons

Tidigt på fredagskvällen sprang de finländska landslagsspelarna ut på gräsmattan på EM-arenan Parken i Köpenhamn för en sista förberedande träning. På lördagskvällen väntar Danmark i "berguvarnas" (huuhkajat) första internationella mästerskapsmatch för herrar någonsin.

Det är helt klart fotbollsfeber i Finland just nu. Vi har sett mycket av det på filmer och meddelanden och hört sånger. Det har hjälpt oss i uppladdningen inför det mästerskapet, säger Norwichanfallaren Teemu Pukki på en digital presskonferens tillsammans med lagkaptenen Tim Sparv.

Sämsta landslaget i EM?

Förutom världstian Danmark väntar Ryssland (rankat 38) och världsettan Belgien för 54-rankade Finland i grupp B. Danska medier ser det finländska landslaget som en slagpåse i gruppen och tidningen Ekstrabladet anser till och med att Finland är sämst i hela EM av de 24 nationerna som är kvalificerade.

Ger detta de finländska spelarna extra motivation?

Jag vet inte om vi behöver någon mer motivation. Det räcker att vi ska spela vårt första EM och jag vet att vi slår i underläge i den här turneringen, men jag kan lova er att efter det här mästerskapet är vi inte längre en "underdog", säger Tim Sparv.

Teemu Pukki:

Den finländska fotbollen har väntat på detta länge och att vi bara nått hit ger oss motivation till i morgon (lördag).

Annons

Annons

"Gå hela vägen till final"

Pressen ligger på Danmark, menar Tim Sparv, som spelade för Halmstad ett par säsonger i slutet av 2000-talet.

Förväntningarna i Danmark är väldigt stora och ni tror att ni ska gå vidare (från gruppen) rätt enkelt, kanske till och med gå hela vägen till final, säger Sparv med en passning till de danska journalisterna.

Både Pukki och Sparv har haft skadebekymmer, men meddelade under fredagen att de är tillgängliga för spel mot Danmark.

Rättad version: I en tidigare version fick Ryssland fel placering på världsrankningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!