Stjärnan klagade på Paris-vädret: "För kallt"

Victoria Azarenka skäller på domaren under regnavbrottet i ett kyligt Paris.
Victoria Azarenka skäller på domaren under regnavbrottet i ett kyligt Paris.
TennisTT-AFP

Franska mästerskapen fick en kylig start.

Tennisstjärnan Victoria Azarenka klagade högljutt på att tvingas spela i det kalla vädret.

Ökar det skaderisken? Absolut, sade stjärnan efter sin seger i första omgången.

Annons

Annons

Franska mästerskapen i tennis spelas i vanliga fall i ett försommarvarmt Paris i månadsskiftet maj-juni. Men på grund av coronapandemin har arrangörerna flyttat årets turnering till hösten, med finalen tänkt att spelas så sent som den 11 oktober.

Men Paris på hösten bjuder inte alltid på så varmt väder och redan på förhand var kylan det stora samtalsämnet.

Och premiärdagen bjöd på ruggigt väder.

"För kallt"

Den allra första matchen på stora Suzanne Lenglen-banan fick avbrytas efter en kvarts spel på grund av regn. När tävlingsledningen ville att spelarna Victoria Azarenka och Danka Kovinic skulle stanna kvar på banan i väntan på att återuppta spelet fick Azarenka nog och ville först inte fortsätta spela.

Det är för kallt! Jag bor i Florida, jag är van vid varmt väder, utbrast belarusiskan.
Ni skämtar, va? Det har regnat i 15 minuter och ingen bryr sig. Man kan inte hålla i racketen för att det är så fuktigt.

Spelet återupptogs senare när regnet upphörde och Azarenka vann matchen i den första omgången, 6–1, 6–2 mot Kovinic från Montenegro.

Efter matchen vidhöll Azarenka att det är olyckligt att behöva spela i kyligt väder, men mildrade också sin kritik mot arrangörerna.

Det är olyckligt att det är så bristfällig dialog med spelarna eller spelarrådet, så att de fattar beslut utan att prata med oss.

Annons

Annons

Venus utslagen

Men hon tycker inte att turneringen skulle ha ställts in.

De lägre rankade spelarna har drabbats hårt ekonomiskt av den här situationen, så det är definitivt bra för dem att turneringen spelas.

Även toppseedade världstvåan Simona Halep vann sin första match i Paris. Rumänskan avfärdade spanjorskan Sara Sorribes Tormo, 6–4, 6–0 på 1 timme och 22 minuter.

Däremot åkte Venus Williams ut i den första omgången. 40-åringen, som spelade sin 87:e grand slam-turnering förlorade i två raka set mot Anna Karolina Schmiedlova, Slovakien.

Utslagen är även 13-rankade brittiskan Johan–na Konta som föll offer för det amerikanska stjärnskottet Cori "Coco" Gauff senare på söndagskvällen.

16-åriga Gauff, rankad 53:a i världen, vann i två raka set med 6–3, 6–3.

Murray utslagen direkt

Herrsidan då? De flesta blickarna riktades mot matchen mellan Stan Wawrinka och Andy Murray – ett möte som för några år sedan hade varit en uppgörelse mellan två av världens absolut främsta tennisspelare.

Men sedan Murray gjorde comeback efter att ha lagt ner karriären på grund av en höftskada är nu den 35-årige britten rankad 111:a i världen.

Wawrinka, även han 35 år och med sina bästa proffsdagar bakom sig, som vann Franska mästerskapen 2015 levde upp till favoritskapet mot Murray och vann enkelt i tre raka set, 6-1, 6-3, 6-2.

Ingen revansch för Murray, med andra ord, som enligt AFP inte hade spelat en match på grus sedan semifinalförlusten mot just Wawrinka i en tuff femsetare på Roland Garros 2017.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons