A-
A+

Stjärnan sänkte Sverige i OS-genrepet

Mikkel Hansen. Arkivbild.
Mikkel Hansen. Arkivbild.
HandbollTT

Det blev ingen revansch efter VM-finalförlusten tidigare i år.

Danmark vann OS-genrepet mot Blågult efter en sen vändning (31–30).

Samtidigt byttes en haltande Jim Gottfridsson ut tidigt.

Annons

Annons

Det svenska herrhandbollslandslaget vässade OS-formen med en sista träningslandskamp mot Danmark.

En repris på VM-finalen tidigare i år där Danmark knep guldet och även den här gången var det Danmark som gick segrande ur striden.

Men det blev en tajt tillställning och förbundskapten Glenn Solberg gillade vad han såg.

Jag är nöjd med mycket, vi gör en bra handbollsmatch med högt tempo. Det är en styrka att vi har ett så pass bra lag som kan spela jämnt med Danmark över 60 minuter, säger han på den digitala presskonferensen efter matchen.

Pigg start

Blågult inledde starkt och ledde som mest med fem måls marginal. Hampus Wanne var, precis som i VM, en av de svenska nycklarna offensivt och stod för fem mål.

Danske förbundskaptenen samlade sitt manskap och röt ifrån ordentligt varpå de regerande världsmästarna vaknade till liv.

Det saknades inte chanser att komma i kapp för Danmark som tilldelades en rad straffar. Men den svenska målvaktsduon med Andreas Palicka och Mikael Aggefors såg till att försprånget förblev någorlunda intakt i den första halvleken.

Danmark fortsatte i ett högt tempo i den andra halvleken och vände till sist på matchen. Mycket tack vare superstjärnan Mikkel Hansen och högernian Mathias Gidsel som vräkte in sju mål var.

Annons

Annons

Gottfridsson utbytt

Sverige lyckades aldrig komma i kapp igen och matchen slutade 31–30 till danskarna.

Mittnian Jim Gottfridsson lämnade matchen tidigt, till synes haltande, men förbundskapten Solberg är inte orolig för hans medverkan i OS.

Jag har pratat med läkarteamet och det verkar inte vara något allvarligt. Det blir en väldig smärta när det kommer, men jag tror att vi kommer få det under kontroll, säger han.

Handbollslandslagets träningsläger i Ystad lider nu mot sitt slut och på onsdag väntar avresa till Fukuoka i Japan där det vankas ett nytt förläger och en träningslandskamp mot Norge.

Jag är väldigt nöjd med det vi sett på träningen. Väldigt bra inställning, insats och kvalité, så det känns väldigt bra, säger Solberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!