A-
A+

Stjärnspäckad ensemble gör röster i Mario-film

Anya Taylor-Joy gör rösten som prinsessan Peach. Arkivbild.
Anya Taylor-Joy gör rösten som prinsessan Peach. Arkivbild.
SpelTT

När rörmokaren Mario ska upp på vita duken görs det med röster från stornamn från Hollywood.

Annons

Annons

Bayonetta är tillbaka i spelserien som bär hennes namn. Pressbild.
Bayonetta är tillbaka i spelserien som bär hennes namn. Pressbild.
'Chocobo gp' verkar vara ungefär som 'Mario kart', fast med figurer från 'Final fantasy'. Pressbild.
"Chocobo gp" verkar vara ungefär som "Mario kart", fast med figurer från "Final fantasy". Pressbild.

Chris Pratt gör Marios röst, prinsessan Peach spelas av Anya Taylor-Joy, Jack Black spelar ondingen Bowser, Keegan-Michael Key gör svampen Toads röst och Seth Rogen blir Donkey Kong.

Det är alltså en stjärnspäckad ensemble som knutits till filmprojektet kring Super Mario, där Nintendo samarbetar med Illumination ("Dumma mig"). Filmen ska ha premiär i USA nästa jul, uppger Nintendo i en videopresentation.

"Bayonetta 3" närmar sig

Vid presentationen – som fokuserade på kommande titlar till den handhållna konsolen Switch – avslöjades också att den långa väntan på actionspelet "Bayonetta 3" snart är över. Titeln presenterades redan 2017, och ska enligt planerna släppas någon gång nästa år.

Nintendo fortsätter att försöka att damma av sitt digra spelbibliotek, och med en ny prenumerationstjänst kommer användare att kunna spela Nintendo 64-spel, liksom dåvarande konkurrentkonsolen Sega Mega Drive. Två trådlösa handkontroller liknande originalen till respektive konsol kommer att släppas för retrosugna.

Annons

Annons

"Shadowrun" gör comeback

På tal om retro är cyberpunkklassikern "Shadowrun" på gång till Switch, som ges ut av svenska Paradox någon gång nästa år, och "Star wars"-rollspelet "Knights of the old republic" kommer den 11 november.

För den som hellre vill spela nya spel avslöjades att "Mario kart"-klonen "Chocobo gp" dyker upp nästa år. Den rosa runda figuren Kirby bjuder på plattformshoppande i "Kirby and the forgotten land" släpps någon gång i vår, och Square Enix är på gång med "Voice of cards" ett rollspel som bygger på kort och ser ut som ett traditionellt brädspel. Det släpps den 28 oktober och kommer även till Playstation 4 och pc.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.