A-
A+

Stoppade Skarsgårdfilmen åter på banan

Stellan Skarsgård och frun Megan Everett-Skarsgård. Arkivbild.
Stellan Skarsgård och frun Megan Everett-Skarsgård. Arkivbild.
FilmTT

För drygt ett år sedan stoppade pandemin den planerade inspelningen av familjen Skarsgårds film "What remains". Men nu är projektet på banan igen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Finansieringen är klar till nittio procent, det som saknas är ett produktionsbeslut.

Vi börjar spela in i Finland i höst, säger Stellan Skarsgård till TT.

Frun Megan Everett-Skarsgård har skrivit manuset tillsammans med den kinesiske regissören Ran Huang. Filmen kretsar kring det dubbla beroendet mellan läkare och patient och huvudrollen spelas av Gustaf Skarsgård. Vicky Krieps från "The phantom thread" ska spela den kvinnliga huvudrollen. Stellan Skarsgård gör en mindre roll.

Filmen är konstnären Ran Huangs regidebut.

Han vann häromåret Katrin Cartlidgepriset som vi delar ut i Sarajevo. Det var där vi kom i kontakt med honom. Han hade gjort en kortfilm som varit med i Cannes och som var mycket bra, säger Stellan Skarsgård.

Filmen skulle ha spelats in förra året, men planerna ställdes in med kort varsel i februari i fjol sedan intressenter från den kinesiska filmindustrin dragit sig ur.

Det är svårt att finansiera mindre filmer numera, säger Stellan Skarsgård, som just nu är i England för att spela in ”Andor", en tv-serie som utspelas i "Star wars"-universumet.

Megan Everett-Skarsgård jobbar med flera andra projekt. Ett av dessa är "Ringmen", som utspelas i rodeokretsar i USA. Hans-Petter Moland ska, om projektet blir av, regissera och Stellan, Gustaf och Bill Skarsgård är tänkta till rollistan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!