A-
A+

Stoppar alkoholförsäljning för att undvika bråk

Bengaler på läktarna på Stade Velodrome i Marseille . Arkivbild.
Bengaler på läktarna på Stade Velodrome i Marseille . Arkivbild.
FotbollTT-AP

En vecka efter att fotbollssupportrar drabbat samman i samband Conference League-matchen Nice–Köln fruktar Marseille för nya bråk.

Den sydfranska staden har infört striktare alkoholregler och förbjudit gästande Frankfurts supportrar från att själva resa till tisdagens Champions League-match.

Annons

Annons

Frankfurtsupportrarna har tilldelats 3 300 av drygt 67 000 platser på arenan men den tyska klubben menar att upp mot 5 000 biljettlösa supportrar kan göra dem sällskap.

Frankfurtsupportrarna är kända för att resa i stora grupper och var under fjolårssäsongen, när klubben vann Europa League, inblandade i flera supporterbråk.

För att minska riskerna för våld inför "högriskmatchen" på Stade Velodrome har polisen i Bouches-du-Rhone valt att begränsa alkoholförsäljningen i Marseille. På tisdagen stoppas försäljningen i flera av stadsdelarna från klockan 14 fram till matchstarten klockan 21.

För att minska risken för att Marseillesupportrar ger sig på små grupper av motståndarfans har man dessutom bestämt att alla Frankfurtsupportrar ska ta sig till arenan i specialbussar med poliseskort.

Matchen mellan Nice och Köln i Conference Leagues gruppspel förra veckan, fick skjutas upp närmare en timme efter att våldsamma scener utspelat sig på läktaren.

Fullskaligt slagsmål med olika tillhyggen utbröt och pyroteknik ska ha kastats mellan falangerna. Det slutade med att 32 personer skadades varav nio var poliser. Fyra blev inlagda på sjukhus och en fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter ett fall på fem meter från en läktare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.