A-
A+

Största nyheterna vid årets Gamescom

'Halo infinite' dyker upp till julhandeln. Pressbild.
"Halo infinite" dyker upp till julhandeln. Pressbild.
SpelTT

Det är tomt på mässgolvet i Köln. Men årets digitala upplaga av jättespelmässan Gamescom har ändå bjudit på några nyheter, som ett nytt "Marvel"-spel, ett omtag av "Saints row" och släppdatum för några kommande storspel.

Annons

Annons

För din ätt till makten i 'Crusader kings 3', som kommer till konsol. Pressbild.
För din ätt till makten i "Crusader kings 3", som kommer till konsol. Pressbild.
'Park beyond' låter spelarna skapa sin drömnöjespark. Pressbild.
"Park beyond" låter spelarna skapa sin drömnöjespark. Pressbild.

Vad vore en spelmässa utan nya trailers och släppdatum? Även om årets Gamescom inte varit lika fyllig som åren innan pandemin, så har spelintresserade fått en del att se fram emot. Microsoft har meddelat att försenade "Halo infinite", vars flerspelarläge fått fin förhandskritik, släpps den 8 december. Playstation har kontrat med att flaggskeppstiteln "Horizon forbidden west" – även den titeln försenad – kommer den 18 februari.

"Lego star wars: The Skywalker saga" – som handlar om alla nio filmer i huvudfilmserien – skulle från början släppas redan förra året, men har dragits med stora förseningar. En ny trailer visar att spelet fortfarande lever, och någon gång i vår får vi se om kraften är med de små plastfigurerna.

Strategispel gör konsoldebut

Svenska Malmöutvecklaren Tarsiers " Little nightmares 2 " har sålts i två miljoner exemplar, och några till lär det bli när titeln putsats upp till den nya generationens konsoler. Den lilla rysaren kan upplevas antingen i 4K eller i 60 bilder per sekund, beroende på preferens. För den som redan äger någon av de tidigare konsolversionerna blir uppdateringen gratis.

På tal om svenskt så har Paradox meddelat att det kritikerhyllade " Crusader kings 3 " tågar in i konsolvärlden. Paradox titlar har främst släppts till pc, men de senaste åren har allt fler konsolspelare kunnat prova på bolagets intrikata strategititlar. Brittiska Lab 42 står för portningen till Playstation 5 och Xbox X/S, som kommer att släppas "snart".

Tyska Limbic utvecklar den nya nöjesparkssimulator " Park beyond " där man via moduler ska kunna skapa åkattraktioner där bara fantasin sätter gränser, som kommer nästa år till konsoler och pc.

Annons

Annons

"Saints row" startar om

Den 25 februari nästa år är det dags att återse " Saints row ", vilket blir i en nystart för den 15 år gamla "GTA"-inspirerade serien. Den nya titeln utspelas i fiktiva Las Vegas-osande Santo Ileso och bjuder på seriens hittills största karta som man ska flyga, skjuta och köra sig igenom, i samarbete med en kompis om man så vill.

"Det är en helt ny berättelse. Den passar inte kronologiskt med några av de andra vi har gjort", säger Jim Boone vid utvecklaren Volition till Polygon.

"Saints row", som spelet rätt och slätt kallas, kommer till Playstation 4/5, pc och Xbox One/Series X/S.

Superhjältar som Wolverine, Dr Strange och Ironman tar plats i " Midnight suns ", ett taktiskt rollspel från Firaxis som kommer i mars nästa år, och där mer om spelet ska visas upp nästa vecka.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!