A-
A+

Storstilad comeback för Sven Ingvars

Ett liv i musikens tjänst ska sammanfattas när Sven Ingvars både ger ut en bok och åker på landsomfattande turné. Pressbild.
Ett liv i musikens tjänst ska sammanfattas när Sven Ingvars både ger ut en bok och åker på landsomfattande turné. Pressbild.
MusikTT

Ny musik, Sverigeturné, boksläpp och husband i "På spåret". Det händer mycket kring det jubilerande dansbandet Sven Ingvars i höst.

Annons

Annons

I år är det 65 år sedan Sven Ingvars bildades i Slottsbron i Värmland. Genombrottet kom under tidigt 1960-tal, och låtar som ”Fröken fräken”, ”Min gitarr”, ”Börja om från början”, ”Säg inte nej, säg kanske” och ”Kristina från Vilhelmina” har gett gruppen fler Svensktoppsettor än någon annan artist.

På den tiden var Sven-Erik Magnusson sångare, nu är det sonen Oscar Magnusson som har tagit över som frontfigur.

"Allt det vi är, allt vi har varit ska rymmas i det vi gör nu. Ett jubileum ser jag som en sorts summering av den energi, kärlek, själ och hjärta alla tidigare medlemmar i bandet bidragit med, jag tror att det är det som gör att vi vibrerar än i dag och således lever vidare”, säger Oscar Magnusson i ett pressmeddelande.

Fredag den 5 november inleder bandet sin stora Sverigeturné och den 15 november kommer boken som sammanfattar Sven Ingvars resa fram till i dag. När SVT:s "På spåret" drar i gång den 26 november är det Värmlandsmusikerna som är husband i de tre första programmen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.