A-
A+

Stort publiktryck på dragsagostund

Det är många som vill gå på dragsagostund i Malmö och Trelleborg. Arkivbild.
Det är många som vill gå på dragsagostund i Malmö och Trelleborg. Arkivbild.
LitteraturTT

Sagostunden Drag Story Hour har mötts av hot och hat – men också starkt engagemang och värme. Enligt SVT är publiktrycket hårt på biblioteken i Malmö och Trelleborg.

Annons

Annons

Det tog ungefär 35 minuter innan alla biljetter var fullbokade. Det är ju kostnadsfritt, men intresset är jättestort, säger Torbjörn Nilsson, stadsbibliotekarie i Malmö till SVT:s Kulturnyheterna.

I slutet av oktober fick sagostunden med dragshowartisterna på biblioteket i Olofström ställas in och hållas digitalt på grund av hot som riktats mot biblioteket. När sagostunden skulle hållas i Malmö i november vidtog stadsbiblioteket extra säkerhetsåtgärder för att kunna genomföra evenemanget.

Inför sagostunderna i Trelleborg gav Sverigedemokraternas tillträdande ordförande i kulturnämnden direktiv om att stoppa arrangemanget. Men efter en omröstning i kulturnämnden kommer sagostunderna att hållas som planerat.

Vi hade två sagostunder planerade från början, men vi har fått utöka med en till. Det är glädjande, säger Michael Nordberg, biblioteks- och kulturskolechef i Trelleborg till Kulturnyheterna.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.