Straffspecialisten Saeid: "Riktigt skönt"

Sirius Stefano Vecchia (längst till höger) jublar efter att ha kvitterat till 1–1 borta mot Helsingborg. Mohammed Saeid avgjorde på straff för Uppsalalaget i den 89:e minuten.
Sirius Stefano Vecchia (längst till höger) jublar efter att ha kvitterat till 1–1 borta mot Helsingborg. Mohammed Saeid avgjorde på straff för Uppsalalaget i den 89:e minuten.
FotbollTT

Fyra chanser från straffpunkten – och fyra mål.

Den här gången avgjorde Mohammed Saeid för sitt Sirius i den 89:e minuten.

Riktigt skönt, säger 29-åringen efter 2–1-segern borta mot Helsingborg.

Annons

Annons

Helsingborgsmålvakten Alexander Nilsson pekade i ett av sina hörn när Siriusanfallaren Mohammed Saeid klev fram på Olympias gräsmatta för att lägga sin straff i den 89:e minuten.

Saeid var dock säker på sin sak och satte det avgörande 2–1-målet.

Jag tänkte att han kommer gå åt andra hållet. Sedan sköt jag bara stenhårt åt det andra hörnet. Men jag tror inte att han hade tagit den om han hade gått det andra heller, säger Saeid med ett leende.

Målet var hans fjärde i allsvenskan i år – samtliga har kommit på straff.

Det känns bra. Jag ska inte ljuga. Jag studerar de flesta målvakterna – vad de har för hörn och så, säger Saeid.

"Inte en av våra bästa matcher"

Helsingborg och Sirius möttes för fyra dagar sedan och då vann Uppsalalaget hemma på konstgräset med klara 3–1. Nu var inte Saeid lika nöjd med insatsen.

Det är tufft att komma till Helsingborg och spela på gräs. Det var inte en av våra bästa matcher.

Helsingborg tog ledningen i den sjunde minuten genom Mix Diskerud, men Stefano Vecchia kvitterade strax innan pausvilan med sitt åttonde allsvenska mål för säsongen.

Helsingborg är bra på det de gör och de gör det svårt för oss, säger Mohammed Saeid.

Annons

Annons

Jakt på Europaplats

Med sina 25 poäng är Sirius nu tabellsexa och har endast fyra poäng upp till Djurgården på tredjeplatsen. En placering som efter 30 omgångar ger en kvalplats till den nya turneringen Europa Conference League nästa säsong, men Siriusanfallaren har Hammarby i kommande match i tankarna.

Det är en så jämn serie. Alla vinner nästan mot alla. Vi måste hålla fötterna på jorden och vinna varje match som är framför oss. Vi kan inte börja titta uppåt redan nu – det är bara halva säsongen som har gått, säger Saeid.

Inte heller Siriustränaren Henrik Rydström vill blicka mot någon Europaplats.

Vi tänker att vi ska säkra kontraktet. Det är det vi går för. Sedan har vi skapat oss möjlighet till det (Europaplats), säger Henrik Rydström och fortsätter:
Vi har spelat 16 omgångar och jag tycker att vi har varit stabila i 16 omgångar. Det är något som ger oss möjlighet till poäng i varje match. Vi tittar inte på tabellplaceringar. Vi försöker bygga något över tid.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons