Strid om rösträkning i Georgia

Röster räknas i Georgia.
Röster räknas i Georgia.
USATT

Georgia har hamnat i blickfånget, där avståndet mellan ledande Donald Trump och utmanaren Joe Biden nu är marginellt.

Annons

Annons

Pausa eller fortsätta räkna röster? Det är en strid som inletts i delstaten Georgia där ställningen är jämn. Donald Trumps ledning över utmanaren Joe Biden är mindre än en procentenhet, vid 06.30-tiden svensk tid, enligt The New York Times.

Bland annat räknas röster från Atlantadistriktet Fulton County fortfarande, och där har en övervägande majoritet röstat för Biden.

Trumpkampanjen har lämnat in en stämningsansökan för att pausa räkningen. Distriktet säger dock att man fortsätter räkningen under natten.

Presidenten och hans lag greppar efter halmstrån. Han trodde att delstaten var säker, att inget kunde stoppa honom. Men rösterna hade inte räknats, säger Jason Mollica, professor vid American University.

Enligt CNN återstår 90 000 röster att räkna i Georgia. Det kan bli så att Biden går om Trump i delstaten, och därmed får ytterligare 16 elektorsröster, vilket gör att han bara är en elektorsröst från segern.

Rösterna som kommer från Fulton County och en del andra håll lutar definitivt åt det blåa, demokratiska hållet. Georgia är en delstat som kan bli blå innan den här veckan är över, säger Mollica.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons