A-
A+

Strömberg efter Sveriges segrar: "Ett styrkebesked"

Sveriges Carin Strömberg. Arkivbild.
Sveriges Carin Strömberg. Arkivbild.
HandbollTT

Först knäcktes OS-mästaren Ryssland, sedan världsmästaren Nederländerna.

Sverige har fått ett bra avstamp inför OS.

Det var ett styrkebesked, säger lagkapten Carin Strömberg efter 28–23.

Annons

Annons

Den 12 juni reser Sveriges damlandslag i handboll till Japan för de sista förberedelserna till OS-premiären mot Spanien den 25 juli.

Spelarna och ledarna gör det med gott självförtroende.

Och det är tack vare trenationsturneringen i nederländska ‘s-Hertogenbosch, där de först fick 31–28 mot OS-mästarlaget Ryssland och sedan följde upp med 28–23 mot världsmästaren Nederländerna.

"Ett kvitto"

Vi får ett kvitto på det vi har jobbat med under hela våren och sommaren, att vi har tagit ett steg till. Sen vet vi att det här är träningsmatcher och lag som kommer att ha en högre motivationsnivå i ett mästerskap. Jag hoppas att vi kan hitta en fysisk formtopp, det kommer vi behöva i OS då vi bara spelar tuffa matcher där, säger förbundskapten Tomas Axnér till handbollslandslagets webbplats.

Sverige avgjorde mötet med Nederländerna redan i första halvlek. Visserligen var det hemmalaget som gjorde matchens första mål men Sverige kvitterade omgående, tog ledningen och behöll sedan greppet.

Annons

Annons

"Vinner kontringsmatchen"

Vi vinner kontringsmatchen mot Nederländerna som är ett av världens bästa kontringslag. Det kommer att vara viktigt för oss framöver att vi de två beståndsdelarna att fungerar, målvaktsspelet och kontringsspelet, säger Axnér.

Lagkapten Carin Strömberg:

Vi har haft ganska tuffa träningsperioder så det är superkul att kunna göra så här bra matcher med tunga ben och så tätt inpå säsongsslutet. Vi har haft bra försvarsspel och varit superstarka i kontringsspelet, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!