A-
A+

Succérunda för Norén i PGA-slutspelet

Alex Norén finns med i toppskiktet i Jersey City. Arkivbild.
Alex Norén finns med i toppskiktet i Jersey City. Arkivbild.
GolfTT

Alex Norén bjöd på storspel under andra rundan i PGA-slutspelets första tävling i Jersey City i USA.

Svensken har avancerat i fältet och ligger på en delad sjätteplats, tre slag från täten.

Annons

Annons

39-åringen gick en imponerande 64-runda, sju slag under par, och hänger med världsstjärnorna i toppen. Norén kunde plita ner hela åtta birdies och är bara tre slag från ledaren, världsettan Jon Rahm.

Det hade kunnat bli en ännu bättre dag för Norén, som efter 17 hål inte hade spelat ett enda hål över par. Då kom ett mindre lyckat utslag på 18:e, och efter besök i svår ruff på vänstersidan blev det en bogey på avslutningshålet. Totalt står han på -9 efter två dagar.

Jag är väldigt, väldigt nöjd och det är bland det bästa jag spelat i år, säger Norén till Svensk Golf.

Tävlingen i Jersey City är den första i årets Fedex Cup, PGA-tourens slutspel där en vinnare koras om tre veckor. För varje deltävling blir startfältet mindre och av helgens 123 startande får bara 70 spela BMW Championships i Maryland nästa vecka. I touravslutningen i Atlanta första helgen i september får sedan bara de 30 bästa pegga upp för att tävla om slutsegern – en seger Henrik Stenson tog 2013.

Norén har onekligen gett sig själv ett strålande utgångsläge för att fortsätta få tävla om prispengarna på över 500 miljoner kronor.

Däremot är det färdigspelat i Fedex Cup för Henrik Norlander. Svensken inledde fredagen med tre raka bogeys och gick runt på fyra slag över par. Med totalt +3 missar han därmed den så kallade cutten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!