Superstjärnan värd lika mycket som Blågult

1,8 miljarder kronor – det är vad Paris SG:s och Frankrikes anfallare Kylian Mbappé är värd. Och det är i nivå med samtliga spelare i Sveriges trupp. Arkivbild.
1,8 miljarder kronor – det är vad Paris SG:s och Frankrikes anfallare Kylian Mbappé är värd. Och det är i nivå med samtliga spelare i Sveriges trupp. Arkivbild.
FotbollTT

Frankrike rankas som världens nästa bästa fotbollsnation – och spelarna är värderade därefter.

Och det är klasskillnad jämfört med Sverige.

Anfallsstjärnan Kylian Mbappé är själv värd lika mycket – 1,8 miljarder kronor – som hela den blågula truppen.

Annons

Annons

I Sveriges trupp till Nations League-premiär på Friends arena är Dejan Kulusevski den dyraste spelaren. Den nye Juventusmittfältaren är enligt fotbollssajten transfermarkt.com värderad till 400 miljoner kronor och efter 20-åringen kommer mittbacken Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, på 280 miljoner.

Franska miljoner

Totalt når förbundskapten Janne Anderssons lagbygge upp till ett värde av 1,8 miljarder kronor.

Didier Deschamps, Frankrikes förbundskapten, har en betydligt värdefullare trupp än så. Sammanlagt handlar det om 9,7 miljarder – och då saknas ändå Manchester Uniteds Paul Pogba som värderas till drygt 800 miljoner kronor.

Paris SG-anfallaren Kylian Mbappé är ensam värd mer lika mycket som Sveriges hela trupp, 1,8 miljarder.

Om den franske 21-åringen från Bondy spelar mot Sverige på lördag – vilket han lär göra – kommer stjärnan förmodligen att ställas mot ett svenskt försvar bestående av Mikael Lustig, Pontus Jansson, Ludwig Augustinsson, Victor Nilsson Lindelöf och målvakten Robin Olsen.

Annons

Annons

"Många ljuspunkter"

Kan 479 miljoner kronor mäta sig med den franska guldklimpen?

Omöjligt är det inte.

Janne Andersson såg en bra genomförd match på Stade de France den 11 november 2016 (förlust 1–2) och en ännu bättre i returen på hemmaplan sommaren 2017 (seger 2–1).

Det var många ljuspunkter från den kvällen och på så sätt har vi med oss goda minnen. Vad det nu är värt? Nu är det ny match på lördag och då gäller det att prestera igen, säger han och fortsätter:
Jag har sagt det innan: kommer vi upp i vårt personbästa kan vi hota de största men det krävs att alla verkligen är på rätt plats till 100 procent.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons