A-
A+

Supportrar döms till fängelse efter stormning

'Eyraud – du smutsar ner vår klubb. Stick härifrån!'. Olympique Marseilles supportrar fick till slut som de ville, och Jacques-Henri Eyraud är inte längre klubbens ordförande. Arkivbild.
"Eyraud – du smutsar ner vår klubb. Stick härifrån!". Olympique Marseilles supportrar fick till slut som de ville, och Jacques-Henri Eyraud är inte längre klubbens ordförande. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Annons

Annons

Fyra personer har dömts till villkorligt fängelse i upp till ett år efter våldsamheterna vid den franska fotbollklubben Marseilles träningsanläggning i slutet av januari.

Bland de dömda finns ledarna för två ultrasgrupper, som båda fälls för förstörelse och för våldsamheter där man använt eller hotat att använda vapen. Sedan tidigare har tolv personer dömts till villkorliga straff på mellan tre och sex månader.

Den 30 januari stormade flera hundra Marseille-supportrar klubbens träningsanläggning för att visa sitt missnöje mot dåliga resultat i allmänhet och mot den dåvarande klubbordföranden Jacques-Henri Eyraud i synnerhet.

Marseilles försvarare Álvaro Gonzàlez skadades lindrigt efter att ha träffats av en projektil och flera poliser skadades också.

Händelsen orsakade också skador till ett värde av minst 87 000 euro (över 880 000 kronor), enligt klubben.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!