-
+

Svahn om axelskadan: "Kan bli bättre av det"

Linn Svahn. Arkivibild.
Linn Svahn. Arkivibild.
SkidorTT

Att dra på sig en axelskada några veckor före skid-VM var inte optimalt, säger Linn Svahn först.

Sedan ändrar hon sig.

Det kan mycket väl bli bättre av det till och med. Jag har fått hålla mig i tyglarna. Nu kommer jag vara som en häst vid startgrindarna, säger det svenska guldhoppet i sprint.

Annons

Annons

Under det VM-förberedande lägret i lappländska Saxnäs har de sista frågetecknen sakta men säkert rätas ut för det svenska längdlandslaget.

Charlotte Kalla blev först sjuk i covid-19 och har efter comebacken haft ryggproblem. Frida Karlsson åkte på en skada i början av året och har även stått över vissa tävlingar för att fokusera på träning. Och Linn Svahn skadade axeln när hon föll under världscupen i Ulricehamn för en och en halv vecka sedan.

Positiva besked

Nu är alla tillbaka i full träning.

Jag är så himla glad att jag får göra det jag vill i träning nu, det kännas riktigt peppande att få göra de sista förberedelserna innan det är dags för avresa till Tyskland. Jag är så himla glad och tacksam för att det flyter på just nu, säger Charlotte Kalla.
Jag mår bra och kroppen känns pigg och jag känner att jag börjar småspringa lite i trapporna. Det är ett gott tecken, tänker jag, säger Frida Karlsson.

Sett till svenska medaljförhoppningar är det kanske allra mest glädjande att Linn Svahn åter har två fullt fungerande axlar.

Jag kan ge lugnande besked. Axeln är bra. Jag kör på som jag vill och har haft en riktigt bra plan för att komma till det stadiet jag är i nu. Det är mycket bra med mig och med axeln, säger Linn Svahn.

Annons

Annons

"Kommer inte bli sämre"

Nu när skadan läkt kan hon rentav se fördelar med det som hände.

Det var kanske inget drömscenario. Det var inte optimalt, säger Linn Svahn, men är sedan snabb att lägga till:
Men jag tror inte på långa vägar att det kommer att bli sämre av det här.

TT: Kan det bli bättre?

Det kan mycket väl bli bättre till och med. Jag har fått hålla mig lite i tyglarna, så det kan faktiskt vara bra. Nu kommer jag vara som en häst vid startgrindarna och bara stå och galoppera.

VM inleds med sprint nästa torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss