-
+

Svahn prisad på idrottsgala i coronakostym

Linn Svahn fick ta emot priset som årets kvinnliga idrottare via länk.
Linn Svahn fick ta emot priset som årets kvinnliga idrottare via länk.
IdrottTT

Det speciella idrottsåret 2020 sammanfattades med en speciell version av Idrottsgalan.

Där tog unga stjärnskott hand om några av de tunga priserna.

Linn Svahn tilldelades priset som årets kvinnliga idrottare och Dejan Kulusevski utsågs till årets nykomling.

Annons

Annons

I vanliga fall brukar Idrottsgalan vara platsen där idrottare – tidigare som aktiva –samlas i massor när Sveriges bästa idrottsprestationer ska prisas.

Så inte denna gång.

Ett fåtal gäster – med Armand Duplantis som den största stjärnan – dök upp på röda mattan.

"Tro på dig själv"

En av många som inte var på plats för att ta emot sitt pris var Linn Svahn. Den 21-åriga längdstjärnan har snabbt åkt in i svenska folkets hjärtan, slog igenom stort i världscupen förra året och vann sprintcupen.

Svahn, känd för sin tävlingsinstinkt, utsågs till årets kvinnliga idrottare och blev tvåa i omröstningen till Jerringpriset bakom Duplantis.

Det är en oerhört stor ära att bara vara nominerad, för det finns inget jag tycker är så häftigt som starka kvinnor. Starka kvinnor som gör stora idrottsprestationer, men också får sin röst hörd i samhället. Och just nu har jag lyxen att vara en del av ett gäng som jag skulle vilja påstå är världens bästa landslag, sade hon på videolänk i SVT.
Med höga ambitioner tror jag att man kan nå hur högt som helst. Så tro på dig själv och stå på dig – speciellt som kvinna. Då tror jag att man kan bryta många barriärer.

Annons

Annons

Tackade sig själv

Först ut att prisas på galan var en annan yngling. 20-årige Dejan Kulusevski utsågs till årets nykomling.

Sveriges nya fotbollsstjärna slog igenom som utlånad till italienska Parma i Serie A, och 20-åringen imponerade så pass mycket att han köptes av storklubben Juventus och han har även cementerat sin plats i det svenska landslaget.

I en förinspelad intervju med SVT uttryckte han sin tacksamhet och hyllade människorna i sin närhet, som familjen och flickvännen. Men också en annan person.

Jag vill också tacka mig själv för att aldrig ha gett upp. Jag är väldigt glad och det här kommer få mig att jobba hårdare, säger han.

Andra som prisades var bland annat curlingdamerna i lag Hasselborg som utsågs till årets lag. Idrottsakademins hederspris gick till tennislegendaren Mats Wilander som prisades för sin karriär som innehöll sju grand slam-titlar i singel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss