Svahn vann sprinten – Karlsson på pallen

Linn Svahn vann Tour de Ski-premiären. Arkivbild.
Linn Svahn vann Tour de Ski-premiären. Arkivbild.
LängdskidorTT

Linn Svahn vann Tour de Skis första etapp i schweiziska Val Müstair. Frida Karlsson, som var andra svensk i finalen, slutade på en tredjeplats i sprinten.

Det kommer nog bli en bra tour för er hemma i sofforna, säger Svahn till SVT.

Annons

Annons

Annons

Annons

På nyårsdagen inleddes 2021 års Tour de Ski med en sprint i schweiziska Val Müstair. Där gjorde Linn Svahn en stark insats, och kunde till slut vinna premiären.

Jag ville starta året på ett bra sätt, säger Svahn till SVT.

En av storfavoriterna Maja Dahlqvist åkte ut i semifinalen, utslagen av Annamarija Lampic. I finalen följdes Svahn av hemmaåkaren Nadine Fähndrich, men schweiziskan föll med kort kvar till mål.

Efter loppet straffades tvåan i mål, Lampic, för fallet och slovenskan placerades sist i loppet. Därmed flyttas Frida Karlsson, fyra i mål, upp till en tredjeplats.

Jag vet inte om jag hade kunnat få en bättre start. Jag åker avslappnat idag, det blir en nyckel för mig senare, säger Karlsson till SVT.

För Linn Svahn blev det en drömstart på touren.

Jag ska vara ärlig att säga att den höga höjden gjorde det svårt. Men jag ville starta det nya året på bästa sätt. Formen hoppas jag är stigande. Jag vill njuta av det här, och det är fint sätt att starta touren och året, säger Svahn.
Vi är ju ett gäng starka tjejer här, och jag är mäkta imponerande. Det kommer nog bli en bra tour för er hemma i sofforna.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons