A-
A+

Svensk man död i norsk lavinolycka

En svensk man har omkommit i en lavinolycka. Arkivbild.
En svensk man har omkommit i en lavinolycka. Arkivbild.
OlyckorTT

En svensk man i 30-årsåldern har omkommit i en lavinolycka i en skidort i Romsdal vid Norges västkust, uppger norsk polis för TT.

En annan skadad svensk man vårdas för allvarliga skador.

Annons

Annons

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 13, men väderleken på platsen innebar att det blev svårt för helikoptern att ta sig fram längs fjällen i skidorten Rauma.

Det har varit kraftiga vindar i norra Romsdal i dag och det skapade svårigheter för helikoptern att ta sig hela vägen till snöskredet, men vid 15.30-tiden lyckades man, sade polisens insatsledare Eivind Klokkersund, till TT tidigare under trettondagskvällen.

Strax före klockan 21 bekräftade polisen att en av männen avlidit. Den andre vårdas fortfarande på sjukhus. Skadeläget för honom beskrivs som allvarligt, dock inte kritiskt.

En tredje svensk man fanns med i sällskapet, men han uppges inte ha skadats allvarligt. Innan helikoptern landade fick de tre hjälp av räddningspersonal som tog sig till platsen på skidor.

En vädervarning är utfärdad i området där mycket stark sydlig vind med uppemot 28 meter per sekund i byarna.

Svenskarna var ute och åkte skidor när lavinen gick. Enligt polisen finns det inga uppgifter om att ytterligare personer dragits med i skredet.

Varifrån i Sverige männen kommer är oklart.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.