A-
A+

Svensk storseger i EM-kvalet – krossade Island

Sverige krossade Island i EM-kvalet.
Sverige krossade Island i EM-kvalet.
HandbollTT

Med en fjärdeplats från OS i ryggen inledde de svenska handbollsdamerna sin resa mot EM 2022 med att krossa Island i den första kvalmatchen med 30–17.

Vi vinner utan tvekan, säger målvakten Jessica Ryde.

Annons

Annons

På de 24 tidigare mötena har det bara blivit svensk förlust vid två tillfällen, och redan i den första halvleken visade Sverige att den siffran skulle förbli oförändrad. I halvlek hade Sverige spelat till sig en niomålsledning, 14–5, inför de drygt 2 000 åskådarna i Eskilstuna.

Sverige slog inte av på takten i andra halvlek, och segersiffrorna skrevs till slut till förkrossande 30–17.

Det är skönt! Vi ska ju vinna den här matchen, men vi visar att vi tar den seriöst och vinner utan tvekan, säger målvakten Jessica Ryde.

Sverige är ett av de lag med störst press på sig att nå EM-slutspelet. När journalister på det europeiska förbundets begäran rankat de kvalande lagen är det bara Frankrike som är större favoriter än Sverige.

"Hårt jobb"

Det är jättesmickrande, jättekul. Men det är ett hårt jobb för att man ska ha chans på medalj, nu ska vi jobba från och med nu fram mot mästerskapet. Rankning kan man inte göra så mycket med förutom att påminnas om att det är ett hårt jobb för att nå upp till de förväntningarna, säger Ryde.

Sverige spelar nästa match i kvalet redan på söndag klockan 17, mot Turkiet. Matchen sänds i TV6.

EM avgörs 4–20 november 2022 i Ljubljana (Slovenien), Celje (Slovenien), Skopje (Nordmakedonien) och Podgorica (Montenegro).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.