A-
A+

Svenska andralaget vann sprintstafetten

Emil Svensk sprang den tredje sträckan för Sveriges andralag. Arkivbild.
Emil Svensk sprang den tredje sträckan för Sveriges andralag. Arkivbild.
OrienteringTT

Sveriges andralag sprang hem förstaplatsen i sprintstafetten i orientering.

Det är alltid målet som andralag, att slå förstalaget, säger Martin Regborn.

Sveriges favorittippade förstalag slutade trea efter att Gustav Bergman sprungit fel på tredje sträckan.

Annons

Annons

Efter den första växlingen var det Sveriges andralag, som bestod av Lina Strand, Martin Regborn, Emil Svensk och Karolin Ohlsson, som var i ledning med 17 sekunder.

Det var ett riktigt bra lopp. Det var ett drömläge när Lina skickade ut mig ensam i ledning med lucka bakåt. Det är bara att göra allt man kan för att förvalta det läget, säger Martin Regborn.

"Perfekt avslutning"

Vid växlingen efter den andra sträckan hade Sveriges förstalag, som bestod av Hanna Lundberg, Max Bejmer, Gustav Bergman och Tove Alexandersson, knappat in och gick ut som tvåa – 16 sekunder bakom Sveriges andralag.

Emil Svensk gjorde en fin tredje sträcka och skickade i väg Karolin Ohlsson med 37 sekunders försprång – men denna gång till Schweiz förstalag.

Jäkligt bra, sjukt glad. Det var en perfekt avslutning här, säger Karolin Ohlsson och fortsätter:
Jag var först sjukt glad att jag fick en sådan lucka, de andra gjorde ett hästjobb innan mig. Jag vet ju hur tufft det är, och jag hade ju Tove och Schweiz och de är ju ruggigt bra.

Annons

Annons

Sprang fel

Gustav Bergman, som sprang tredje sträckan för Sveriges förstalag, sprang fel och växlade till Tove Alexandersson med 53 sekunder upp till förstaplatsen.

Försprånget upp till Ohlsson blev för mycket och Sveriges andralag kunde springa hem förstaplatsen – 36 sekunder ner till Schweiz förstalag som kom tvåa.

Man kan inte slappna av någon gång. På upploppet insåg jag att: "nu är det lugnt, jag behöver inte spurta här". Men man går aldrig säker i det här, det är små marginaler, säger Karolin Ohlsson.

Sveriges förstalag slutade trea.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.