A-
A+

Svenska dunderskrällen – leder US Open

David Lingmerth har öppnat årets US Open urstarkt med 67 slag, tre under banans par.
David Lingmerth har öppnat årets US Open urstarkt med 67 slag, tre under banans par.
GolfTT

David Lingmerth, 34, har stått för en kanonstart i årets tredje golfmajor, US Open.

Efter sin första runda är han i delad ledning tillsammans med superstjärnan Rory Mcllroy, Joel Dahmen och Callum Tarren.

Jag puttade riktigt bra, säger Lingmerth.

Annons

Annons

Lingmerth har ett par tuffa år bakom sig och återfinns först på en 592:a plats på världsrankningen. Det hindrade emellertid inte svensken från att visa upp strålande spel under sin första runda i US Open.

Tävlingen, som spelas på The Country Club i Brookline, Massachusetts, är den tredje majorn för året och ofta ansedd som den tuffaste av alla.

Det märktes inte på Lingmerth som efter sex raka par gjorde birdie på det det långa 16:e par 3-hålet. 34-åringen öppnade rundan på det tionde hålet och noterades för ytterligare två birdies, var helt bogeyfri och slog totalt 67 slag.

Enbart med som reserv

Lingmerth, som stod med som reserv efter att ha vunnit i särspel i kvalet – och enbart fick plats i turneringen sedan Martin Kaymer tvingats avstå – hade dessutom bra birdiechanser på både åttonde och nionde hålet, svenskens två avslutande hål.

Det blev bara en sådan start. Jag var aldrig i stora bekymmer men jag puttade riktigt bra, säger Lingmerth enligt nyhetsbyrån AFP.

Ett scorekort som så här långt räcker till en delad första plats tillsammans amerikanen Joel Dahmen, engelsmannen Callum Tarren och nordirländaren Rory Mcllroy när morgonrundorna, amerikansk tid, nu är sammanfattade.

Mcllroy var, sitt fina spel till trots, märkbart irriterad vid ett par tillfällen och kastade klubbor och högg i bunkersanden efter missriktade slag.

Det var svårt att inte bli frustrerad. Gruppen framför oss (bestående av Scott Stallings, Davis Riley och Victor Perez, reds anm) spelade så långsamt, säger han enligt CBS.

Annons

Annons

Tuff start för Norén

Riktigt lika roligt har det inte varit för Alex Norén som också är färdigspelad för dagen. En dubbelbogey på det andra hålet ställde det till det rejält för 39-åringen som kom in på tre slag över par.

Titelförsvarande Jon Rahm fick, trots stundtals stor frustration, en fin start med ett slag under par – en score han bland annat delar med världssjuan Collin Morikawa och ständige majorprofilen Will Zalatoris.

Övriga två svenskar, Jonas Blixt och Sebastian Söderberg, går ut 20.31, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.