A-
A+

Svenska förluster – och nu har USA vittring

Madelene Sagström missade sin chip på det 16:e hålet.
Madelene Sagström missade sin chip på det 16:e hålet.
GolfToledo, Ohio, TT:s utsände

Både Madelene Sagström och Anna Nordqvist hörde till förlorarna under Solheim Cups andra dag. Och nu har USA fått vittring, även om Europa fortfarande leder med 6,5–5,5.

Annons

Annons

Var söndagsförmiddagens foursomespel bara ett hack i den europeiska skivan? Eller början på USA:s vändning?

Svaret dröjer, men helt klart är att förväntningarna har ökat hos hemmalaget som har den amerikanska golfpubliken i ryggen på Inverness Club i Ohio.

"USA, USA, USA" skanderades när Anna Nordqvist klev ut ur grytan kring den 17:e greenen, som en förlorare ihop med Matilda Castren. Lizette Salas och Jennifer Kupcho avslutade med att vinna fyra raka hål och därmed matchen med 3/1, efter att europeiskorna länge haft ledningen.

Vi spelade ingen bra foursome i dag, även om det började ganska bra. Vi hade svårt att komma in i någon rytm och fick dessutom en del taskiga lägen. Lite stolpe ut, säger Nordqvist till TT.

"Rätt trött"

Den svensk-finländska duon, som vann båda sina matcher på lördagen, får på eftermiddagen stå över bästbollspelet. Med Nordqvists goda minne.

Jag känner mig rätt trött. Vi kom tillbaka till hotellet vid halv åtta i går kväll, jag fick inte jättebra mat att käka i går och sedan skulle man upp vid 04.30 i morse, säger hon.

Fram till måndagens singlar får Nordqvist därför vila kroppen – och öronen.

Publiken skriker ju även när amerikanskorna sätter en putt från tre fot för att dela ett hål, deras sportsmanship är vad det är. Men det är vad man förväntar sig, så är amerikaner, suckar Nordqvist.

Annons

Annons

Snopet för Sagström

Madelene Sagström hamnade i fokus i samband med den första dagens kontrovers kring världsettan Nelly Kordas putt, där domaren menade att svenskan lyfte bort bollen för tidigt.

Nu fick hon en ny chans i foursomen med Georgia Hall, men det blev en ny tung 1/0-förlust för Sagström. Trots en bra start med två birdies och ett rejält grepp direkt.

Snopet, för jag tycker att vi spelade ganska bra i dag. Sedan hade jag några missar i slutet som inte hjälpte, så det känns tufft, säger Sagström som bland annat duffade en chip rejält på det 16:e hålet.

Hon var ändå glad över att ha fått chansen igen efter första dagens turbulens.

Det var bra och skönt att få komma ut och spela direkt igen, jag hade laget bakom mig i går så det är borta nu, säger Sagström som även hon får vila inför singlarna.

Ledde i alla fyra

Det var inte bara de två paren med svenska inslag som började bra för Europa tidigt på söndagsmorgonen, då det ett tag faktiskt var europeisk ledning i samtliga fyra matcher och helt blått på resultattavlan.

Ju längre förmiddagen led, desto mer amerikanskt rött blev det. Och det hördes på åskådarmassornas allt mer högljudda skrik.

Den enda europeiska poängen fixade Mel Reid och irländska superdebutanten Leona Maguire, mot Ally Ewing och Nelly Korda. Reid och Maguire var sex upp redan efter tolv hål och kunde avgöra matchen på 14:e hålet.

Reid och Maguire får fortsätta ihop på eftermiddagen, då Europa ska försöka behålla den ledning som nu har krympt från tre till en poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!