Svenska JVM-karantänen förlängs

Sverige blir kvar i karantän ett tag till. Arkivbild.
Sverige blir kvar i karantän ett tag till. Arkivbild.
IshockeyTT

Två ledare i den svenska JVM-truppen har testat positivt för covid-19 sedan laget anlänt till Edmonton.

Nu förlängs Juniorkronornas karantän till den 21 december, skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Vi har fått besked från IIHF (Internationella ishockeyförbundet) med anledning av de två ledare som testat positivt. Vi har inga ytterligare personer i truppen, spelare eller ledare, som testats positiva i Edmonton. Just nu arbetar vi för att lösa de sportsliga frågorna tillsammans med IIHF", säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark i pressmeddelandet.

"Ledare och spelare är vid gott mod och jag känner mig trygg i de rapporter jag får från laget gällande uppladdningen inför mästerskapet", säger han.

Även Tyskland har drabbats hårt. Laget kommer att sitta i karantän till den 24 december efter att åtta spelare testat positivt sedan de landat i Kanada. Två dagar senare är det tänkt att de ska premiärspela mot Finland.

Spelare och ledare som testat positivt för covid-19 mellan 13 september och 29 november och sedan tillfrisknat, får lämna karantänen som planerat efter 18 december, vilket för svensk del innebär att sju svenska spelare kommer ha möjlighet att träna.

Totalt har tio personer i JVM-truppen, fyra spelare och sex ledare, testat positivt och stoppats från mästerskapet som spelas i Edmonton 25 december–5 januari. Sverige inleder turneringen mot Tjeckien 26 december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons