A-
A+

Svenska stjärnorna mörkar framtidsbesluten

Stannar Sofia Jakobsson i Real Madrid? Arkivbild.
Stannar Sofia Jakobsson i Real Madrid? Arkivbild.
FotbollTT

Blir Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson kvar i Real Madrid? Och var hamnar Fridolina Rolfö efter Wolfsburg?

De svenska landslagsstjärnorna har bestämt sig – och snart stillas nyfikenheten.

Ett beslut är taget. Men jag håller på den karamellen ett tag till, säger Jakobsson.

Annons

Annons

Fyra av utlandsproffsen i den senaste landslagstruppen sitter på kontrakt som går ut i sommar, och åtminstone tre av dem har tagit beslut om sin fotbollsframtid.

Av kvartetten – Bayern Münchens Amanda Ilestedt, Wolfsburgs Fridolina Rolfö och Real Madrid-duon Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson – är det bara Rolfö som helt säkert kommer lämna sin klubb.

27-åringen medger att hon har gjort klart med en ny klubb, men avslöjar inte vilken det handlar om. Under våren har Rolfö bland annat kopplats samman med Champions League-mästaren Barcelona.

Det är inte officiellt men jag har tagit ett beslut och vet var jag kommer spela. Och det känner jag mig väldigt trygg med. Inom kort kommer det ut, säger Rolfö.

Fokus på landslaget

För henne var det viktigt att få klubbytet klart i god tid före OS i Tokyo.

Det känns jätteskönt, det var något som jag sade till mig själv, att jag ville ha det klart för att kunna fokusera 100 procent på landslaget i och med att vi har så mycket viktigt som kommer. Jag känner att det är ett bra beslut och jag är otroligt nöjd med det.

Ungefär samma läge är det för Asllani och Jakobsson, som har två ligamatcher kvar med Real Madrid den här säsongen, men som båda ryktats vara på väg bort. För Asllanis del har det exempelvis snackats om italienska Juventus, medan det kring Jakobsson handlat om bland annat franska storklubben Lyon.

Jag har tagit ett beslut, men det kommer inte ut än. Det får ni sitta och vänta på ett tag till. Ett beslut är taget, det känns jättebra och jag är otroligt nöjd. Nu kan jag fokusera på landskamperna och de två matcherna som är kvar i Real Madrid, säger Jakobsson.
Innan OS kommer det. Jag har tagit ett beslut, säger Asllani.

Annons

Annons

Ingen stress för Ilestedt

Även för Kosovare Asllanis del var det viktigt att ett beslut inte drog ut på tiden allt för mycket.

Vissa är kanske inte lika beroende av det men för egen del – min säsong har varit oerhört lång och vi spelar ända in till den 27 juni. Och man får inte många dagar vila innan man ska åka i väg igen. Så för egen del är det otroligt skönt, jag hade inte kunnat ta något beslut efter, säger Asllani.

Backen Amanda Ilestedt, nybliven tysk ligamästare i Bayern München, tycks inte ha lika bråttom.

Vi får se vad som händer, jag känner ingen stress just nu. Jag är bara glad att vi lyckades vinna ligan och att jag är tillbaka här i landslaget, säger Ilestedt.

TT: Trivs du i München och är det ett av alternativen, att stanna?

Ja, jag trivs jättebra både i klubben och i staden. Vi får se vad som händer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!